Word lid van de Jonge Socialisten!

De Jonge Socialisten zetten zich elke dag in voor een sociale, eerlijke en duurzame wereld.

Voor slechts €5 ben je al een jaar lid van de Jonge Socialisten.

Je bent dan een van meer dan 2200 enthousiaste, linkse jongeren die graag samen een verschil willen maken in Nederland en de wereld. Ook maak je dan onderdeel uit van een groep jongeren die goed bevriend is met elkaar en gezamenlijk mooie acties opzet. Als lid van de JS kun je veel leren over hoe de politiek werkt en tegelijkertijd ook op komen voor de belangen van jongeren en mensen die het minder hebben in de maatschappij. Je kunt lid worden van de JS als je tussen de 12 en 28 jaar oud bent.

  • Leerzaam: Iedereen praat mee. Of je nou op het MBO, de middelbare school of de universiteit zit, of al een baan hebt.
  • Brutaal en kritisch: JS’ers volgen de politiek kritisch. De Partij van de Arbeid in het bijzonder.
  • Gezellig: De JS is bovenal een gezellige vereniging waar je veel mensen leert kennen en nieuwe vrienden maakt.
  • Samen: Als je samen opstaat tegen onrecht kom je veel verder dan alleen.
  • Betaalbaar: De JS is voor iedereen toegankelijk en kost het eerste jaar slechts 5 euro. Daarna betaal je maar 10 euro per jaar.

Word nu lid voor maar €5!

Ben jij ook een Jonge Socialist? Schrijf je nu in en doe met ons mee!

Ik doe mee!
Klimaatdrammers

Één lucifer breek je eenvoudig, maar tien lucifers in één keer breek je niet snel

“Een aantal jaar terug ben ik actief lid geworden van de PvdA en JS, omdat ik vond dat het ontbrak aan een linkse koers in Nederland, ook al zat de PvdA in de regering. Wat mij vooral zorg baarde is het feit dat de zorg steeds duurder wordt qua premie en eigenrisico. Als ik naar de samenleving kijk bestaat die helaas uit vier categorieën, namelijk: ‘bevoordeelden’, ‘rivalen’, ‘afhankelijken’ en ‘afwijkenden’. De eerste twee categorieën kunnen veel voordelen halen uit de Nederlandse wet- en regelgeving en beleid, waar de laatste twee categorieën, die minder bedeeld zijn in de samenleving, dat niet kunnen. Ik weet persoonlijk hoe het is om bij de laatste twee categorieën te horen, omdat ik zelf daartoe behoorde als voormalig vluchteling. Door lid te worden van de PvdA en JS wilde ik de ‘afhankelijken’ en ‘afwijkenden’ een stem geven door solidair op te komen voor de zwakkeren in de maatschappij. Verandering gebeurt niet door één stem, maar door vele stemmen! Word daarom lid en laat je niet ‘breken’!”

Valmir2
Nina-2

“Ik kom uit een erg ‘links’ gezin met een vader die af en toe doorslaat naar de SP en een moeder die altijd PvdA stemt. Voor mij waren dingen als afkomst en achtergrond nog nooit een ding geweest. Toen ik op mezelf ging wonen merkte ik dat dit in Nederland, hoewel sommigen anders beweren, nog wel een groot probleem is. Ik hoorde verhalen van vrienden met een Turkse/Surinaamse achtergrond en zij vertelden mij hoe ze af en toe in Nederland benaderd werden. Dat maakte me boos, ik snapte eigenlijk niet waarom en had dit nog nooit meegemaakt. Door lid te zijn van de JS en de PvdA wil ik mijn standpunt laten horen. Dit is belangrijk om te doen, omdat het je erbij neerleggen geen optie is. Ik wil strijden voor een rechtvaardige samenleving, waarin iedereen een plekje heeft. Een samenleving waar het niet uitmaakt waar je vandaan komt en welke kleur je hebt. Een samenleving waarin we het echt ‘samen’ doen, zodat iedereen de beste kansen krijgt, ook mensen die het anders niet zouden redden. Dat is waar ik voor sta, en wat ik terugvond bij de JS.”

“In gesprek gaan met kamerleden en ministers, in Engeland campagne voeren voor de Labour partij, samen met andere JS’ers vrijwilligerswerk doen of gewoon gezellig onder het genot van een drankje de politieke actualiteit bespreken. Het is deze veelzijdigheid aan activiteiten die maakt dat ik al enkele jaren met veel plezier actief ben bij de Jonge Socialisten. Ik heb in die tijd ontzettend veel geleerd over thema’s waar ik anders    niet zo snel mee in aanraking zou komen en ik heb leuke mensen ontmoet en vriendschappen gesloten. Ik ben lid geworden van de Jonge Socialisten omdat ik opzoek was naar een maatschappelijk betrokken vereniging waar het ook gezellig mocht zijn. Bovendien leek het me interessant om de politiek van dichterbij mee te maken. De keuze voor de JS was snel gemaakt, omdat mijn opvattingen het meest aansluiten bij de idealen van de sociaaldemocratie. Door mijn actieve inzet hoop ik, samen met andere JS’ers, een stukje bij te kunnen dragen aan de verwezenlijking van die idealen.”

Junus

Word nu lid voor maar €5!

Ben jij ook een Jonge Socialist? Schrijf je nu in en doe met ons mee!

Ik doe mee!
Jonge Socialisten in de PvdA