Ruimtelijke Ordening

De werkgroep Ruimtelijke Ordening richt zich op enkele complexe, maar interessante politieke thema’s. Allereerst is er de kwestie van leegstand, een beetje in steden, maar vooral op het platteland. Is het een probleem dat er steeds minder mensen op het platteland willen wonen? Moeten we proberen mensen te verleiden hier toch te gaan wonen of kunnen we beter accepteren dat dit gebeurt en onze dorpen erop aanpassen?

In steden kunnen veel mensen (vooral ook jongeren) juist nauwelijks een huis vinden, laat staan iets betaalbaars. Waarom is dat zo? Wat kunnen we eraan doen? Woonpolitiek lijkt een moeilijk onderwerp, maar is heus niet heel ingewikkeld. Wil je alles leren wat nodig is om op te komen voor huurders, starters, jongeren en studenten die moeite hebben met het vinden van een huis, dan kan deze werkgroep ook een mooie opstap bieden.

Ten slotte is ook het openbaar vervoer een belangrijk onderwerp. Investeren we wel genoeg in de alternatieven voor de auto? Waarom is het nog steeds duurder om met de trein naar Engeland te gaan dan met het vliegtuig? Waarom zijn veel plaatsen in Nederland nog steeds niet goed bereikbaar met het OV? Belangrijke discussies die we in deze werkgroep graag voeren.

Geïnteresseerd? Neem contact op met:

  • Twan WilmesTwan WilmesPenningmeester & Bestuurslid AfdelingenMailTelefoon+31630815787
Jonge Socialisten in de PvdA