Duurzaamheid

Duurzaamheid is een breed begrip dat talloze politieke onderwerpen en beleidsterreinen omvat. In de kern ligt het besef dat de natuurlijke hulpbronnen beperkt zijn, terwijl de wereldbevolking niet alleen snel groeit, maar ook snel welvarender wordt. Klimaatverandering veroorzaakt extreme weersomstandigheden in kwetsbare gebieden. Maar ook in Nederland lijkt zich een immer voortwoedende strijd te voltrekken tussen landbouw en natuur, tussen economie en ecologie.

De werkgroep duurzaamheid kijkt met optimisme naar deze grote en kleine onderwerpen. Hoe kunnen we een duurzame economie vormgeven, zonder dat dit ten koste gaat van economische groei? Hoe kunnen we consumenten verleiden tot een duurzame levenswijze, zonder dat dit ten koste gaat van comfort en gemak? Hoe kunnen we grootmachten aanzetten tot duurzaam energiebeleid, terwijl zij kampen met crises en conflicten? En is er in ons kleine landje nog wel plek voor natuur?

De werkgroep organiseert met regelmaat activiteiten zoals excursies en thema-avonden, en probeert daarnaast ook een bijdrage te leveren aan de politieke standpunten van de JS. Bijeenkomsten vinden meestal plaats in het midden van het land en worden gecommuniceerd via TwitterFacebook en e-mail.

Wil je actief worden binnen de werkgroep of op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Stuur dan even een mailtje. Iedereen is van harte welkom!

Geïnteresseerd? Neem contact op met:

  • Twan WilmesTwan WilmesPenningmeester & Bestuurslid AfdelingenMailTelefoon+31630815787
Jonge Socialisten in de PvdA