Cultuur

Nederland kent een rijke historie en cultuur, vol diversiteit: mensen vanuit verschillende levensovertuigingen die allen samenleven en tradities delen. Cultuur sluit aan bij belangrijke waarden van de sociaaldemocratie, zoals verheffing. Het gaat niet alleen om zelfontplooiing door individuen, maar ook om ontwikkeling van de samenleving als geheel door verwondering, inspiratie, en verbroedering, en niet in de laatste plaats biedt het ook economische voordelen qua recreatie en toerisme.

Ondanks dat er de afgelopen jaren heftige bezuinigingen in zijn geweest, blijft de sector van onschatbare waarde voor Nederland. Van architectuur tot levensbeschouwing, van oude ambachten tot filosofie, van schildercursussen tot musea en van amateurtheater tot symfonieorkest; Nederland is gebaat bij een divers en kwalitatief aanbod.

De werkgroep wil op een laagdrempelige manier de wisselwerking tussen de culturele sector en politiek verbeteren. Er valt op allerlei vlakken wat van elkaar te leren. Daarnaast is het streven om alle activiteiten te organiseren binnen een culturele omgeving.

Geïnteresseerd? Neem contact op met:

  • Twan WilmesTwan WilmesPenningmeester & Bestuurslid AfdelingenMailTelefoon+31630815787
Jonge Socialisten in de PvdA