Meer banen voor jongeren!

De afgelopen twee jaar is het ons eindelijk gelukt om het minimumjeugdloon aan te passen! Nu willen we ook méér banen voor jongeren. En méér vaste contracten en zekerheid.

Lodewijk Asscher geeft jongeren volwassen loon!

“Intussen vinden we dat alle volwassenen volwaardige beloning verdienen, ongeacht hun leeftijd. Het minimumjeugdloon stamt uit 1974, 42 jaar geleden, en is sinds 1983 niet meer aangepast, 33 jaar geleden. Ik ben blij dat we deze kabinetsperiode eindelijk een nieuwe stap zetten!”

Lodewijk AsscherLodewijk Asscher - minister Sociale Zaken en lijsttrekker PvdA

Vanaf 1 juli gaat de leeftijd voor het minimumloon naar 22 jaar en dan geleidelijk naar 21. De PvdA wil het minimumjeugdloon graag afschaffen.

In heel Europa zien we dat veel jongeren geen baan kunnen vinden. In Nederland is dat een probleem, maar in landen als Griekenland en Spanje is zelfs de helft van de jongeren werkloos. De sociaaldemocraten in Europa willen dat aanpakken en hebben daarvoor een jongerenplan opgesteld, met onder andere een Europees fonds van 20 miljard euro om jongeren aan het werk te helpen. Wij voeren samen met vele andere jongeren in Europa, actie om die Jongerenplan te realiseren. Deze campagne hebben we op 16 november op het dak van NEMO gestart samen met minister Lodewijk Asscher. Onze voorzitter Lieke Kuiper is de Nederlandse ambassadeur voor dit Jongerenplan!

De Jonge Socialisten voeren actie voor het Europees Jongerenplan!

Jeugdplan
eyp
voorjaarscongres facebook afbeelding 1

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Jonge Socialisten in de PvdA