Duurzaamheid

De Jonge Socialisten proberen de PvdA duurzamer te maken. Zowel in haar politieke ideeën als in haar eigen handelen. We vinden dat de PvdA zich veel actiever moet opstellen om duurzame initiatieven, zoals de Klimaatzaak van Urgenda, te ondersteunen. De PvdA zou voorop moeten lopen in het streven naar een duurzame wereld. Tegelijkertijd moeten we zelf ook nu al het voorbeeld geven. Hieronder een aantal van onze acties.

Politieke motie over de Klimaatzaak

Ga voor Groen

Op 19 september werd onze motie Ga voor Groen, ondanks een negatief pre-advies door een meerderheid van het congres aangenomen. Hierin roepen we de fractie op om met concrete plannen rondom duurzaamheid te komen. Lees hier de hele motie.

Duurzame weken

Als JS proberen we ook het goede voorbeeld te geven. Zo eten we op al onze congressen en ledenweekend alleen vegetarisch. In november organiseerden we een vegetarische week en in februari een Warme Truienweek met Hans Spekman (zie de foto).

Samen met andere organisaties

We willen ook graag optrekken met andere milieuorganisaties rondom duurzaamheidsthema’s en daarom liepen we bijvoorbeeld mee met de Climate Miles (boven) en de Klimaatparade (beneden). We vinden het belangrijk dat de sociaaldemocratische beweging zich juist verbindt met dit soort maatschappelijke initiatieven.

Jonge Socialisten in de PvdA