Scholing

Kandidaatstellingsbrief Judith Lemkes

Vol enthousiasme wil ik me kandidaat stellen voor de functie Scholing binnen het landelijk bestuur van de JS. Vanuit grote interesse in politiek nieuws en communicatie studeer ik Politicologie en Nederlands. De theorie is interessant en nuttig, maar ik vind het pas echt waardevol om in praktijk met politiek bezig te zijn. Ik wil graag de sociaaldemocratische waarden in de samenleving versterken, door middel van debat, maar ook door actie te voeren. Het lijkt me daarom onwijs leuk om me nu een jaar lang volledig voor de JS in te zetten.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen ben ik via een stage bij de PvdA nauw betrokken geweest bij de gemeenteraadscampagne. Van oktober 2017 tot aan de verkiezingen liep ik stage bij de communicatieafdeling van de PvdA. Ik heb hier veel geleerd over onder andere politieke communicatie, het campagnevoeren en hoe het eraan toegaat binnen een politieke partij. Zelf heb ik dus kunnen ervaren hoe waardevol het is om praktijkervaring op te doen bij de PvdA. Als bestuurslid met de functie Scholing zou ik er daarom aan willen bijdragen dat ook andere JS’ers die kans krijgen, op allerlei functies binnen de PvdA. Het is daarvoor ontzettend belangrijk dat er vanuit de JS voldoende scholingsactiviteiten worden aangeboden die politieke vaardigheden versterken en die bovendien interessant zijn om bij te wonen.

Ongeveer tweeënhalfjaar geleden ben ik lid van de JS geworden omdat ik het heel belangrijk vind dat iedereen in deze samenleving een eerlijke kans krijgt en ik hier graag, samen met anderen, aan bij wil dragen. Het is hiervoor enorm van belang dat jongeren gehoord worden in de politiek. Ik wil me er dan ook voor inzetten dat de JS door de hele PvdA heen goed vertegenwoordigd is en dat JS’ers hun stem kunnen laten horen. En natuurlijk dat iedereen een leuke en leerzame tijd heeft bij de JS.

Hartelijke groet,

Judith Lemkes

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA