Rimmert Riedstra

Kandidaat Leden en Activiteiten

Beste Jonge Socialist,

Waarschijnlijk ken je me al, de kans is groot dat ik je een keer gebeld heb. Misschien sta ik op je voicemail, om je welkom te heten als nieuw lid?

Ik ben Rimmert Riedstra, 20 jaar, docent Maatschappijleer in opleiding en sinds tweede paasdag 2015 actief lid bij de JS. In Haarlem heb ik me ingezet voor de opbouw van onze nieuwste zelfstandige afdeling, JS Haarlem. Van deze kleinste maar zeker ambitieuze afdeling ben ik inmiddels voorzitter. Ik heb gezien hoe een nieuwe afdeling “slapende” leden kan activeren, en al snel invloed kan hebben op de plaatselijke politiek. Daarnaast ben ik al ruim een jaar de ondersteuner van het landelijk bestuurslid leden en activiteiten.

Van zowel Stijn Jansen als Edou Hamstra heb ik veel geleerd. Ze lieten het belang zien van op huisbezoek gaan bij slapende leden, voorlichting verzorgen op scholen, teambuilding binnen de vereniging en het onderzoeken van ons ledensysteem. Het beste van deze twee uitstekende bestuursleden neem ik over en voer ik het komende jaar uit. Mijn speerpunt is daarbij de voorlichting op scholen. Als docent Maatschappijleer in het VMBO weet ik hoe belangrijk het is dat politiek extra aandacht krijgt op de middelbare school. Ook in het MBO is dit een onderbelicht onderdeel. Hierdoor ontstaat een ongelijkheid in democratische kennis en betrokkenheid. Het is aan maatschappijleerdocenten en politieke jongerenorganisaties om dit aan te pakken. Met deze missie sta ik voor de klas. Komend jaar liefst niet alleen als docent maar ook als bestuurslid leden en activiteiten van de JS.

Juist na de verkiezingsuitslag van 15 maart hebben we een enthousiast en ervaren bestuur nodig. In mindere tijden bouwt niet alleen het landelijk bestuur aan een betere toekomst, dat doen alle leden samen!

Ik hoop deze missie komend jaar tot een succes te maken.

 Met rode groet,

Rimmert Riedstra

Facebook-pagina
Jonge Socialisten in de PvdA