Respect voor elkaar

Niet schreeuwen, maar luisteren! Niet verdelen, maar verbinden! Niet haatzaaien, maar liefhebben!

“Wees niet langer de zwijgende meerderheid! Alle welwillende mensen moeten nu opstaan en zeggen dit is de wereld die wij willen zien! Daarom sloten we aan bij de demonstratie tegen het inreisverbod van Donald Trump op het Malieveld! Daarom voeren we actie voor het nieuwe fonds van Ploumen! Daarom bestrijden we discriminatie, seksisme en racisme! Laten we eindelijk weer een respect hebben voor elkaar.”

13116016_10209089420103389_2585549806424129890_o-1Lieke Kuiper / Voorzitter Jonge Socialisten
Ploumen
Beeld: Pim Ras - https://bit.ly/2Htdxvk

#Ploumen4Women

Donald Trump heeft een vergaande anti-abortus maatregel ingevoerd die 575 miljoen dollar weghaalt bij hulporganisaties die in veertig arme landen vrouwen adviseren en helpen met gezinsplanning en een veilige abortus. Wij zijn trots op onze minister Lilianne Ploumen die een Internationaal Abortusfonds op heeft gericht, om de beslissing van Trump direct tegen te werken. Via #Ploumen4Women is er een crowdfunding gestart voor dit fonds!

Doneer nu ook jouw middelvinger!

Discriminatie op de arbeidsmarkt is een groot probleem. In verschillende gemeentes en provincies hebben PvdA-fracties het initiatief genomen om een proef te starten met anoniem solliciteren. Sollicitanten worden op deze manier alleen beoordeeld op hun kwaliteiten en niet op hun achtergrond, geslacht of leeftijd. Dit gaat echter nog niet snel genoeg. Wij willen dat anoniem solliciteren overal wordt ingevoerd bij de overheid.

Steun hier de actie!

Help ons in de strijd tegen discriminatie op de arbeidsmarkt!

Vader zoekt verlof

Afgelopen jaar hebben we ook actie gevoerd voor het ouderschapsverlof. Momenteel krijgen vaders slechts twee dagen vaderschapsverlof en door minister Lodewijk Asscher wordt dat nu gelukkig al vijf dagen. Wij willen echter toe naar drie maanden en daarvoor voerden we samen actie met FNV Jong, Emancipator, Doetank PEER en de jongeren van GroenLinks en D66. Inmiddels heeft Rutgers ons initiatief overgenomen!

Als Jonge Socialisten maken wij ons ook al lange tijd sterk voor duurzame oplossingen. Het afgelopen jaar voerden we daar verschillende acties over en schreven een opiniestuk voor in de Volkskrant. Onze oud-voorzitter Sharon Dijksma heeft dit als staatssecretaris goed opgepakt en een heel voortvarend klimaatakkoord getekend! Daarom is zij onze #klimaatkandidaat die met ons gaat strijden voor een duurzame toekomst! Lees hier meer over onze actie samen met de Jonge Klimaatbeweging.

Op naar een duurzame toekomst!

Malieveld
illustratie2_stopformulieren_rood
Women's_March_Washington,_DC_USA_32

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Jonge Socialisten in de PvdA