Plan ’21: Een sociaal en duurzaam alternatief

Logo horizontaal

De Jonge Socialisten (PvdA) en DWARS (GroenLinks), zijn eruit: de PvdA en GroenLinks moeten richting de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 samenwerken. Om dit te bewerkstelligen presenteren wij het stembusakkoord Plan’21. Als het aan ons ligt, trekken de partijen ook in een mogelijke formatie samen op.

De PvdA en GroenLinks hebben een eigen verkiezingsprogramma, maar met dit stembusakkoord laten we zien dat deze partijen zich goed achter dezelfde standpunten kunnen scharen. Als je tijdens de formatie met dezelfde plannen de wedstrijd ingaat, kom je er samen sterker uit.

Wouter-UbbinkWouter Ubbink - Voorzitter DWARS

We willen graag dat Nederland op een duurzame manier herstelt uit de coronacrisis. Sociaal beleid zou volgens ons de basis moeten zijn van dat herstel. In het stembusakkoord presenteren wij gedeelde standpunten waarmee we onze moederpartijen verzoeken een links front te vormen richting de verkiezingen. De partijen zullen hun sociale en duurzame kanten samen moeten voegen om de grote problemen van deze tijd aan te pakken.

De klimaatcrisis en economische ongelijkheid moet je samen aanpakken, met een gelijkwaardige toekomst voor iedereen.

mugshotLuna Koops - Voorzitter Jonge Socialisten

In Plan’21 benadrukken we het belang van een sociale én ambitieuze energietransitie, voldoende volkshuisvesting en eerlijke studiefinanciering voor studenten. Samenwerking is ook nodig na de verkiezingen in een mogelijke formatie. Door samen op te trekken kunnen de linkse partijen meer regie uitoefenen aan de onderhandelingstafel. We roepen onze moederpartijen dan ook op om elkaar vast te houden en alleen gezamenlijk bij de onderhandelingen aan te sluiten. Door krachten te bundelen en samen één blok te vormen tijdens de formatie, kunnen de partijen belangrijke stappen maken in hun duurzame en sociale strijd. Het zou mooi zijn als de inhoudelijke punten uit ons stembusakkoord hierin worden meegenomen.

Logo horizontaal

Ben jij PvdA’er en ondersteun je Plan ’21? Steun het plan door hier je gegevens in te vullen, zodat we je op de hoogte kunnen houden van plan ’21!

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA