Ook mbo’ers onder de 18 kunnen nu gratis naar school!

Vanaf 1 januari 2017 is het zover! Tot nu toe kregen alleen studenten in het hoger onderwijs een OV-kaart. Mbo-studenten moesten daar tot hun 18e verjaardag op wachten. Nu krijgen eindelijk alle mbo-studenten een ov-kaart! Wat ons betreft wel zo eerlijk. We hebben hier als Jonge Socialisten al sinds 2005 voor gestreden en zijn erg blij dat het de PvdA is gelukt om het eindelijk te regelen!

success

De PvdA gaat langs alle mbo’ers!

Waarom is dit zo belangrijk?

  • Scheelt enorm in de studiekosten!
  • Mbo’ers kunnen makkelijker kiezen waar ze willen studeren!
  • Mbo’ers verdienen hetzelfde als hbo’ers en wo’ers!

Mohammed Mohandis is al meer dan tien jaar betrokken bij dit onderwerp. Als mbo-student in Gouda vond hij het zelf onrechtvaardig dat hij pas vanaf zijn 18e recht had op een OV-kaart. Vanuit de Jonge Socialisten kaartte hij dit onderwerp aan bij de PvdA en toen hij in 2009 voorzitter werd van de Jonge Socialisten, lukte het hem om dit in het verkiezingsprogramma van de PvdA te krijgen. Tot 2017 was hij Tweede Kamerlid voor het beroepsonderwijs en heeft hij samen met PvdA-minister Bussemaker weten te regelen dat elke mbo’er nu eindelijk die kaart krijgt!

Mohammed Mohandis regelt de OV-kaart

Van JS-voorzitter tot Kamerlid

FB_IMG_1483980333633
Treintour OV-kaart mbo

Op 2 februari 2017 vierden we de OV-kaart voor alle mbo’ers met een treintour langs alle 13 hoofdsteden van Nederland. Gewoon omdat dat kan met zo’n OV-kaart.

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA