Scholing

De JS is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen. Door het jaar heen bieden wij verschillende scholingsprogramma’s aan waarbij inspirerende sprekers en trainers je een hoop leren. Ieder jaar organiseren we een Stoomcursus Sociaaldemocratie waarbij de deelnemers alles te weten komen over onze beginselen, solidariteit, gelijkheid, verbondenheid, duurzaamheid en vrijheid. Voor wat meer gevorderde leden is er de Masterclass Sociaaldemocratie waarbij we met bekende sprekers dieper ingaan op onze beginselen.

De JS Academie is ons scholingsprogramma waaronder verschillende vaardighedenleergangen worden aangeboden. We bieden zowel politieke vaardigheden zoals debatteren en onderhandelen als meer praktische vaardigheden als vloggen en fotograferen aan. Zo kan iedereen iets nieuws leren.

Daarnaast hebben we verschillende scholingsprogramma’s om leden die daar interesse in hebben goed voor te bereiden voor een politieke functie. Zo krijgen JS-leden die kandidaat zijn voor de Gemeenteraad of de Provinciale Staten een aparte serie trainingen aangeboden. Daarmee zorgen we ervoor dat er zo veel mogelijk JS’ers in de gemeenteraad komen.

Voor vragen over onze scholingsprogramma's kun je (tijdelijk) contact opnemen met de Secretaris.

  • Rolf HiddingRolf HiddingVice-voorzitter en Secretaris - VertrouwenspersoonMailTelefoon31 6 83 42 63 54

Een deel van de scholingsactiviteiten bij de JS wordt verzorgd door onze eigen JS-trainers. Dit zijn leden die een speciale cursus hebben gevolgd om trainingen te kunnen geven.

JS-trainers

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA