Scholing

De JS is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen. Door het jaar heen bieden wij verschillende scholingsprogramma’s aan waarbij inspirerende sprekers en trainers je een hoop leren. Ieder jaar organiseren we een Stoomcursus Sociaaldemocratie waarbij de deelnemers alles te weten komen over onze beginselen, solidariteit, gelijkheid, verbondenheid, duurzaamheid en vrijheid. Voor wat meer gevorderde leden is er de Masterclass Sociaaldemocratie waarbij we met bekende sprekers dieper ingaan op onze beginselen.

De JS Academie is ons scholingsprogramma waaronder verschillende vaardighedenleergangen worden aangeboden. We bieden zowel politieke vaardigheden zoals debatteren en onderhandelen als meer praktische vaardigheden als vloggen en fotograferen aan. Zo kan iedereen iets nieuws leren.

Daarnaast hebben we verschillende scholingsprogramma’s om leden die daar interesse in hebben goed voor te bereiden voor een politieke functie. Zo krijgen JS-leden die kandidaat zijn voor de Gemeenteraad of de Provinciale Staten een aparte serie trainingen aangeboden. Daarmee zorgen we ervoor dat er zo veel mogelijk JS’ers in de gemeenteraad komen.

Voor vragen over onze scholingsprogramma's kun je contact opnemen met ons bestuurslid Scholing

 • Kiki LemmensKiki LemmensBestuurslid scholingMailTelefoon+316 57 17 35 27

Een deel van de scholingsactiviteiten bij de JS wordt verzorgd door onze eigen JS-trainers. Dit zijn leden die een speciale cursus hebben gevolgd om trainingen te kunnen geven.

JS-trainers

 • Adam GalijasevicAdam GalijasevicJS-trainerMailAdam was bestuurslid externe contacten & communicatie en is nu vicevorrzitter bij Jong WBS en beleidsadviseur Onderwijs, Jeugd en Zorg bij de gemeente Amsterdam. Hij heeft een Bachelor en Master opleiding gevolgd in Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn vaardigheden liggen op het gebied van Europese Unie, internationale relaties en politieke wetenschappen.
 • Anouk DaamsAnouk DaamsJS-TrainerMailTelefoon+3162258280515 maart was de dag voor de doorgewinterde campaigner Anouk (23) dat ook zij geconfronteerd werd met de pijnlijke verkiezingsuitslag. Toch gebeurde er die avond in de Westergasfabriek te Amsterdam een klein wonder. Er was een lach te vinden in de zaal, een lach op het gezicht van Anouk. Want Anouk die stopt nooit. Anouk gaat het komende jaar door en zal het geluid van onze idealen, onze vereniging en onze partij blijven uitdragen tot ze erbij neervalt. Dat gaat ze doen als bestuurslid politiek & campagnes. Ze wil jonge kandidaten helpen bij het kandideren voor de gemeenteraadsverkiezingen, niet-leden bereiken en ludieke campagnes organiseren rondom thema's die er toe doen.LinkedIn
 • Bart van BruggenBart van BruggenJS-trainerMailTelefoon+31 613977760Mijn naam is Bart van Bruggen. Op dit moment woon ik in Amsterdam en werk ik als beleidsadviseur voor Patiëntenfederatie Nederland. Tussen 2014 en 2016 was ik landelijk voorzitter van de JS en in diezelfde periode ben ik ook trainer geworden voor de FMS. Je kunt me benaderen voor allerlei soorten trainingen: van debattraining tot het schrijven van een centrale boodschap tot allerlei soorten campagnetrainingen. Ook vind ik het leuk om inhoudelijke workshops over (inkomens)ongelijkheid te geven. Wil je dat ik langs kom, mail of bel/sms/whatsapp me dan!
 • Bas StegehuisBas StegehuisJS-trainerMailTelefoon+31 6 45 51 23 13 Bas is Fractiemedewerker PvdA Rotterdam, heeft onder andere stage gelopen bij de PvdA in het Europees Parlement en SEOR. Hij heeft Rechtsgeleerdheid en economie & bedrijfseconomie gestuurd aan de Erasmus Universiteit met een jaar buitenland-ervaring aan de Corvinus University of Budapest.
 • Jorrit CartonJorrit CartonJS-trainerMailTelefoon+31 6 41 62 51 04Jorrit is bestuursadviseur bij Dream2Work, heeft stage gelopen bij de beleidsmedewerkers van Binnenlandse Zaken bij de PvdA en is student-assistent geweest op de Hogeschool van Amsterdam waar hij ook bestuurskunde/overheidsmanagement heeft gestudeerd. Daarnaast heeft hij de pre-master Politicologie: Bestuur & Beleid gedaan aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn vaardigheden liggen voornamelijk op het gebied van openbaar bestuur, project- & procesmanagement en communicatie.
 • Junus van der WalJunus van der WalJS-trainerMailTelefoon+31 6 41 88 98 49Junus is voormalig vicevoorzitter/secretaris van de JS en was jarenlang coordinator van de Werkgroep Zorg en bestuurslid van de afdeling Amsterdam. Inmiddels loopt hij coschappen bij AMC na een studie medicijnen aan de Universiteit van Amsterdam.
 • Lianne SchuuringLianne SchuuringJS-trainerMailNa 10 jaar JS en PvdA lidmaatschap heb ik onze partij aardig leren kennen. Ik ben o.a. voorzitter en secretaris van de afdeling geweest en werk op dit moment voor de Limburgse Provinciale Staten fractie. Daarnaast werk ik op dit moment voor Maastricht Marketing en de Sint Jan in Maastricht. Je kunt me benaderen voor vaardigheidstrainingen (debatteren/presenteren/moties schrijven etc.), informatie over hoe de gemeenteraad of Provinciale Staten werkt of een rondleiding op het Gouvernement aan de Maas!
 • Manuela van GentManuela van GentJS-trainerMailTelefoon+31 6 18 45 66 95Manuela van Gent is werkzaam als intercedent bij ActiefWerkt! en is eigenaar van sportschool Dojo Satori. Ze was duo-raadslid bij de gemeente Bergen op Zoom en heeft gewerkt als student-medewerker Gender Policy aan Tilburg University, dezelfde universiteit waar ze ook haar bachelordiploma Human Resources Management heeft gehaald en de master Arbeidsrecht en Arbeidsverhoudingen volgt.
 • Martijn OttenMartijn OttenJS-trainerMailTelefoon+31 616936517Martijn is landelijk bestuurslid politiek & campagne en hoofdredacteur van de LAVA geweest bij de JS. Tegenwoordig is hij duo-raadslid bij PvdA Leiden en communicatiemedewerker bij de Eerste Kamerfractie van de PvdA. Hij volgt een master Politieke Filosofie aan de Universiteit van Leiden nadat hij daar zijn bachelor heeft gehaald. Tussendoor heeft hij ook een master gevolgd aan de Universiteit van Utrecht in de economie van openbaar beleid en management gedaan. Hij geeft vooral trainingen in spreken in het openbaar en vertelt graag over de geschiedenis van de Jonge Socialisten en/of de sociaaldemocratie.
 • Rolf de GoeijRolf de GoeijJS-trainerMailTelefoon+31 6 12 19 41 68Als beginnend politicus of politica moet je wapens leren te gebruiken die je kunnen helpen om je idealen te verwezenlijken. Ik help jou daar graag bij! Als jurist ben ik geschoold in openbaar spreken, argumentatieleer en onderhandelen. Deze vaardigheden bleken essentieel in mijn bestuursjaren bij de JS en daarbuiten. Hierdoor hebben we soms het verschil kunnen maken in het nationale debat en in de lokale politiek. Ik zou graag mijn ervaring willen gebruiken om een nieuwe generatie politici op te leiden zodat we nog doeltreffender kunnen zijn. Vraag vooral om hulp voor debatavonden, communicatietrainingen en bij onderhandelingsoefeningen.
 • Samir AhrauiSamir AhrauiJS-trainerMailTelefoon+31 6 51 01 88 32Samir is actief als presidiumlid bij de Jonge Socialisten na voorzitter te zijn geweest van de JS Den Haag-Leiden. Na zijn traineeship bij de gemeente Rotterdam is hij nu werkzaam als Adviseur Financien bij de gemeente Rotterdam. Hij heeft bachelor Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit en master politieke communicatie aan de Universiteit Antwerpen afgerond.
 • Stijn JansenStijn JansenJS-trainerMailTelefoon+31 614634327Ik ben actief voor de lokale JS-afdeling en campagnecoördinator voor de PvdA Utrecht. In het dagelijkse leven houd ik mij bezig met het organiseren van acties op Schiphol voor de FNV. Daarvoor zat ik in het landelijk bestuur als bestuurslid Leden. Hier heb ik mij onder andere bezig gehouden met het opzetten van de Scholentour en het geven van gastlessen op scholen. Het liefste kom ik trainingen geven over Acties en Campagnes. Hoe kun je als lokale JS-afdeling de politiek beïnvloeden en echt iets betekenen voor mensen? Mijn ervaring kom ik graag met jullie delen, maar ook voor andere trainingen mag je me benaderen. Voor een politieke pubquiz mag je mij altijd benaderen!
 • Bo LemmensBo LemmensLid Presidium en JS-TrainerTelefoon+31648336227
Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA