Partij van de Arbeid

Onze moederpartij is de PvdA en dus proberen we vaak ook de PvdA te verbeteren, omdat we daar de meeste invloed op hebben. Er zijn vele voorbeelden van hoe wij als jongerenpartij onze invloed uitoefenen op de PvdA. Naast de politieke invloed, zitten er ook vertegenwoordigers van de JS in alle kandidaatstellingscommissies en programmacommissies. Zo zorgen we ervoor dat ook de stem van jongeren gehoord wordt binnen de PvdA.

PvdA Congres

Één of twee keer per jaar is er een groot PvdA-congres waar wij als JS via speeches en moties proberen de koers van de partij te wijzigen. Luister hieronder de laatste speech van voorzitter Lieke Kuiper terug.

De Congresspeech van JS-voorzitter Lieke Kuiper

Van Waarde

De afgelopen jaren hebben we het in de partij veel over die waarden gehad en inmiddels is er een aardige stapel literatuur over wat onze waarden nu behelzen (oa. het Van Waarde-manifest, -onderzoek, -resolutie, rapport-Melkert, rapport-Hamming). Ondanks allerlei pogingen lukt het ons als partij onvoldoende om die idealen naar concrete en zichtbare politiek te vertalen. Daarom hebben we op een PvdA-congres een motie ingediend om dit weer centraal te stellen. Onze motie is een hartenkreet van de JS en zo’n 40 afdelingen om hiermee aan de slag te gaan. In de fractie van nu, maar ook met het oog op de toekomst in de kandidaatstellingsprocedure en het verkiezingsprogramma.

Download hier onze Van Waarde-motie

Links Stembusakkoord

Via een andere motie op een PvdA-congres hebben we opgeroepen tot een Links Stembusakkoord. Bekijk het verslag van Nieuwsuur hieronder:

Nieuwsuur over een Links Stembusakkoord
Jonge Socialisten in de PvdA