IUSY en YES

De JS is lid van twee grote internationale koepelorganisaties: IUSY (International Union of Socialist Youth) en YES (Young European Socialists). Bij beide organisaties wordt de JS vertegenwoordigd door de internationaal secretaris, die contacten onderhoudt met deze organisaties en hun leden en regelmatig internationale congressen en seminars bezoekt. Op het Voorjaarscongres 2017 is Shirodj Raghoenath verkozen als internationaal secretaris. Als je vragen hebt over IUSY of YES, kun je contact met hem opnemen via sraghoenath@js.nl

Young European Socialists (YES)

YES is de jongerenorganisatie van de Party of European Socialists (PES) en de fractie van democraten en socialisten in het Europees parlement (S&D Group). Daarnaast werkt YES veel samen met de S&D Group in de Committee of the Regions en andere belangenorganisaties binnen de PES zoals de PES Women. Bovendien werkt YES veel samen met onze wereldwijde koepelorganisatie IUSY, de International Falcon Movement – Socialist Education International (IFM-SEI) en YES is lid van de Europese jeugdraad. YES is in 1992, in Den Haag opgericht als ECOSY. Tijdens het congres van YES in 2013 is besloten de naam ECOSY te vervangen door YES.

YES brengt socialistische en sociaal-democratische organisaties uit de EU, centraal en Oost-Europa en landen rond de Middelandse zee bij elkaar (inclusief Israël en Cyprus). YES bestaat uit 47 ‘full member’ organisaties en 15 ‘observer member’ organisaties uit 47 landen.

YES heeft de volgende doelen:

  • Het promoten van en bijdragen aan socialistische en sociaal democratische waarden;
  • Bijdragen aan het vormen van een democratische Europese samenwerking ;
  • Het verdedigen van de belangen van jonge mensen in Europa;
  • Het organiseren en samenbrengen van YES lid organisaties op Europees niveau;
  • Het promoten van Europees burgerschap onder progressieve mensen in Europa.

Shirodj Raghoenath vertegenwoordigt YES bij (statutaire) vergaderingen en is namens de JS “Bureau Member” bij YES.

Internationaal secretaris

Jonge Socialisten in de PvdA