Declareren

Via het formulier onderaan deze pagina kun je kosten declareren die je voor de JS gemaakt hebt. Om ervoor te zorgen dat onze landelijke activiteiten voor iedereen toegankelijk zijn, worden reiskosten naar landelijke activiteiten voor JS-leden vergoed. Reiskosten binnen Nederland met het openbaar vervoer worden op basis van het tweede klas tarief openbaar vervoer uitbetaald. Autokilometers worden alleen vergoed indien er minimaal drie JS-leden in de auto zitten. De vergoeding is dan maximaal 0,19 euro per km. Andere kosten worden alleen vergoed indien hier vooraf toestemming voor gegeven is, bijvoorbeeld door middel van een aanvraag voor projectsubsidie.

Wij verzoeken leden die zich reiskosten kunnen veroorloven deze niet te declareren.

Veel gestelde vragen

Welke kosten mag ik declareren?

De kosten die je mag declareren zijn onder te verdelen in drie categorieën:

  • Reiskosten met het openbaar vervoer naar een landelijke activiteit van de JS. Dit zijn activiteiten die in ieder geval via de landelijke nieuwsbrief en/of website gedeeld zijn.
  • Reiskosten met de auto naar een landelijke activiteit. Autokilometers worden alleen vergoed indien er minimaal drie JS-leden in de auto zitten. De vergoeding is dan maximaal 0,19 euro per km.
  • Kosten die gemaakt zijn voor een activiteit waarvoor door het Landelijk Bestuur projectsubsidie is toegekend.
Hoe declareer ik reiskosten met het openbaar vervoer?

Selecteer in het formulier hieronder bij de gegevens van je declaratie “Reiskosten Openbaar Vervoer”. Als betaalbewijs vragen we je een duidelijke foto of scan van je treinkaartje(s) te uploaden. Als je met een OV-chipkaart gereisd hebt moet je een declaratieoverzicht van de website van de OV-chipkaart uploaden. Hier vind je een uitleg voor het maken van een declaratieovericht. Zorg dat je alleen de reizen selecteert die je wil declareren.

Wat moet ik als betaalbewijs uploaden als ik autokilometers declareer?

Als je autokilometers declareert hoef je geen betaalbewijs te uploaden. Wel moet je in het formulier onderaan deze pagina je route aangeven, het aantal kilometers dat je gereden hebt invullen en de namen opgeven van de JS-leden die in de auto zaten.

Een declaratie dient binnen acht weken na de activiteit te zijn ontvangen. Verder dien je de declaratie in te leveren in het boekjaar (1 januari – 31 december) waarop deze betrekking heeft. Declaraties die te laat zijn, kunnen niet meer worden behandeld.

Voor vragen over declaraties kun je contact opnemen met onze penningmeester:

  • Tim NellenTim NellenAd-interim PenningmeesterMailTelefoon+31 6 18 68 92 05
Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA