Bestuur

Het landelijk bestuur van de JS

Het Landelijk Bestuur (LB) is verantwoordelijk voor het draaiende houden van de JS op landelijk niveau en het sturen van de verschillende organen binnen de JS. Het LB voert het beleid en de koers uit dat het congres heeft vastgesteld en neemt politieke standpunten in. Daarnaast houdt het bestuur zich bezig met ledenwerving, trainingen, afdelingsondersteuning, internationaal werk, financiën, persbeleid en het stimuleren van politieke discussies. Het bestuur telt momenteel zeven bestuursleden die in functie blijven tot aan het Voorjaarscongres van 2022 ofwel het najaarscongres van 2021.

JS besturen archief

De JS heeft over vele jaren veel verschillende besturen gekend. Met veranderende bestuursfuncties en bestuursleden. Ben je nou nieuwsgierig naar de geschiedenis van de JS? Bekijk hieronder dan eens de “JS besturen door de jaren heen”.

JS Besturen Door de Jaren Heen.pdf

Landelijk Bestuur 2021 - 2022

  • Andrej van HoutAndrej van HoutVoorzitterMailTelefoon+316 46 57 22 59Andrej (23) is het gezicht van de JS naar buiten toe. Ook houdt hij zich bezig met het uitdragen van de politiek inhoudelijke lijn. Met een sterke JS wil hij zich inzetten voor de klassieke sociaal-democratische waarden: "Het is tijd om het publieke belang centraal te laten staan in plaats van het individu en de mens boven het grote geld te zetten ". Door in te zetten op ledenontwikkeling, samenwerking en een veilige thuishaven maken we van de JS een sterke vereniging waar we met zijn allen kunnen strijden voor onze idealen.
  • Fleur ZijnstraFleur ZijnstraSecretaris - vertrouwenspersoonMailTelefoon+316 11 52 04 38Fleur (21) studeert Politicologie en Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is opgegroeid in Alphen aan den Rijn en woont al een tijdje in de leuke studentenstad Utrecht. Al sinds 2015 is ze lid van de Jonge Socialisten en de PvdA en dit jaar gaat ze zich daarvoor nog meer inzetten door deel te nemen aan het landelijk bestuur. Met veel enthousiasme en idealen gaat ze dit jaar tegemoet en wilt ze samen met alle leden de sociaaldemocratie weer op de kaart zetten. "Dat we de toekomst mogen beïnvloeden en de nieuwere generaties mogen inspireren".
  • Melad KohistaniMelad KohistaniPenningmeester & bestuurslid verenigingMailTelefoon+316 82 75 76 05Melad (21) is de penningmeester en bestuurslid vereniging van de JS. Hij is verantwoordelijk voor de financiën van de Jonge Socialisten en is de persoon bij wie je terecht kunt voor vereniging technische vragen. Het komend jaar wil hij zorgen voor een JS met een duurzaam huishoudboekje en een duidelijk sociaal geluid.
  • Rinus van HofweegenRinus van HofweegenBestuurslid communicatieMailTelefoon+316 53 66 47 56Rinus (22) mag het komende bestuursjaar de taken van communicatie en campagne op zich gaan nemen. Het afgelopen jaar heeft hij zich al ingezet in het landelijk bestuur en daarvoor voor de afdeling Utrecht als secretaris waar hij geholpen heeft acties op te tuigen en het contact met de leden te onderhouden. In het landelijk bestuur zorgde hij al voor een herkenbare JS en hij zal zich nog een jaar inzetten voor de Jonge Socialisten vanuit zijn rol als bestuurslid communicatie en vanuit het vicevoorzitterschap.
  • Kiki LemmensKiki LemmensBestuurslid scholingMailTelefoon+316 57 17 35 27Kiki (21) is het bestuurslid scholing in het landelijk bestuur van de JS. Ze is al sinds haar 14e lid en is de afgelopen twee jaar voorzitter geweest van de JS Utrecht. Dit jaar gaat ze zich ervoor inzetten dat JS’ers de kans krijgen zich te ontwikkelen binnen en buiten de JS als politici en kunnen leren over interessante onderwerpen waaronder de maatschappij, democratie en integriteit.
  • Merel van KempenMerel van KempenBestuurslid ledenMailTelefoon+316 15 65 41 43Merel (20) is geboren en getogen in Amsterdam. Hier studeert zij Bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam en zit nu in het derde jaar. Ze loopt stage bij Marjolein Moorman, wethouder van Onderwijs, Armoede en Inburgering in Amsterdam. Merel staat voor kansengelijkheid en inclusie en wil dat ook naar buiten dragen bij de JS. Ze zal zich voor het aankomende half jaar inzetten voor alle leden en hulp bieden waar nodig. Daarnaast zal ze leuke activiteiten organiseren en bij zo veel mogelijk afdelingsactiviteiten aanwezig zijn. Je kan haar altijd een berichtje sturen als je vragen hebt of een drankje wil doen.
  • Lukas van DongenLukas van DongenInternationaal secretaris - vicevoorzitter - vertrouwenspersoon MailTelefoon+316 20 15 78 88Lukas (21) is de internationaal secretaris van de Jonge Socialisten. Hij onderhoudt de contacten met de PvdA in het Europees Parlement en met onze koepelorganisaties YES en IUSY. Verder zet hij zich in om de internationale politiek dichter bij de leden te krijgen door activiteiten en discussieavonden te organiseren. Eerder heeft hij zich op lokaal niveau voor de vereniging ingezet als voorzitter van de afdeling Brabant.
Jonge Socialisten in de PvdA