Bestuur

Het landelijk bestuur van de JS

Het Landelijk Bestuur (LB) is verantwoordelijk voor het draaiende houden van de JS op landelijk niveau en het sturen van de verschillende organen binnen de JS. Het LB voert het beleid en de koers uit dat het congres heeft vastgesteld en neemt politieke standpunten in. Daarnaast houdt het bestuur zich bezig met ledenwerving, trainingen, afdelingsondersteuning, internationaal werk, financiën, persbeleid en het stimuleren van politieke discussies. Het bestuur telt momenteel zeven bestuursleden die in functie blijven tot aan het Voorjaarscongres van 2023 ofwel het najaarscongres van 2022

JS besturen archief

De JS heeft over vele jaren veel verschillende besturen gekend. Met veranderende bestuursfuncties en bestuursleden. Ben je nou nieuwsgierig naar de geschiedenis van de JS? Bekijk hieronder dan eens de “JS besturen door de jaren heen”.

JS Besturen Door de Jaren Heen.pdf

Landelijk Bestuur 2022 - 2023

  • Bob den OudenBob den OudenVoorzitterMailTelefoon+ 31 6 24 95 66 12Bob (26) heeft economie en sociologie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Geboren en wonend Rotterdammer met een tussenstop in Noord-Brabant. Na de verkiezingen van 2017 lid geworden van de Jonge Socialisten en de PvdA. Als afdelingsvoorzitter in Rijnmond jarenlang erg betrokken geweest bij het wel en wee van de vereniging. Wil nu graag z’n ervaring inzetten om iedere JS’er te helpen diens stem te laten horen. Want veranderingen brengen, dat kan kun je alleen maar samen doen.
  • Rolf HiddingRolf HiddingVice-voorzitter en Secretaris - VertrouwenspersoonMailTelefoon31 6 83 42 63 54Rolf (23) heeft International Business in Groningen gestudeerd en opgevolgd met een master in Strategic Management in Rotterdam. Hij is een geboren en getogen Drent en reist nog graag af naar het noorden van het land. Hij is in 2016 lid geworden bij de PvdA en sinds 2017 lid van de Jonge Socialisten. Met een jaar als bestuursvoorzitter bij de Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging Groningen (EBF) en algemeen bestuurslid bij de Jonge Socialisten Groningen, heeft Rolf zowel ervaring binnen als buiten de vereniging. Deze ervaring wil hij nu graag inzetten om de Jonge Socialisten verder te helpen en bij te dragen aan de sociaaldemocratie, ‘want een rechtvaardige toekomst begint bij ons’.
  • Tim NellenTim NellenAd-interim PenningmeesterMailTelefoon+31 6 18 68 92 05Tim (22) is student International Studies in Leiden. Hier heeft hij zich de afgelopen twee jaar ingezet om van de afdeling Den Haag-Leiden een leuke levendige afdeling te maken. Hij is geboren en getogen Noord-Limburg en gaat graag terug om de Maas te zien. Als penningmeester (ad interim) gaat hij zich bezighouden met het financieel gezond houden van de vereniging.
  • Renske HeringaRenske HeringaBestuurslid media & profilering - VertrouwenspersoonMailTelefoon+31 6 281 880 56Renske (25) zit in haar eindfase van haar opleiding aan de kunstacademie. Ze is geboren en getogen in Den Haag maar woont al 4 blije jaren in het mooie Rotterdam. Als bestuurslid ‘Media & Profilering’ hoopt ze komend jaar de JS te laten groeien en de afdelingen te ondersteunen. Voor vragen staat ze altijd open en hoopt komend jaar zo veel mogelijk mensen te spreken.
  • Kiki LemmensKiki LemmensBestuurslid Internationaal SecretarisMailHallo allemaal! Ik ben Kiki en ik ga me dit jaar bezighouden als internationaal secretaris bij de JS. Ik kom oorspronkelijk uit Limburg maar ben voor mijn studie Liberal Arts & Sciences naar Utrecht verhuisd. Ik ben verantwoordelijk voor alle zaken binnen de JS omtrent internationale zaken. Mocht je een vraag hebben, neem dan gerust contact met me op!
Jonge Socialisten in de PvdA