Bestuur

Het landelijk bestuur van de JS

Het Landelijk Bestuur (LB) is verantwoordelijk voor het draaiende houden van de JS op landelijk niveau en het sturen van de verschillende organen binnen de JS. Het LB voert het beleid en de koers uit dat het congres heeft vastgesteld en neemt politieke standpunten in. Daarnaast houdt het bestuur zich bezig met ledenwerving, trainingen, afdelingsondersteuning, internationaal werk, financiën, persbeleid en het stimuleren van politieke discussies. Het bestuur telt momenteel zeven bestuursleden die in functie blijven tot aan het Voorjaarscongres van 2023 ofwel het najaarscongres van 2022

JS besturen archief

De JS heeft over vele jaren veel verschillende besturen gekend. Met veranderende bestuursfuncties en bestuursleden. Ben je nou nieuwsgierig naar de geschiedenis van de JS? Bekijk hieronder dan eens de “JS besturen door de jaren heen”.

JS Besturen Door de Jaren Heen.pdf

Landelijk Bestuur 2021 - 2022

  • Lukas van DongenLukas van DongenVoorzitterMailTelefoon+316 20 15 78 88Lukas (22) is de voorzitter van de Jonge Socialisten. Hij is Brabander van geboorte en Utrechter van gewoonte. Geschiedenis is zijn passie, en een sociale toekomst zijn beroep. Het komende jaar wil hij zich vooral inzetten om de vereniging activistischer en zichtbaarder te maken. Eerder heeft hij zich al voor de vereniging ingezet als internationaal secretaris en voorzitter van de afdeling Brabant.LinkedIn
  • Fleur ZijnstraFleur ZijnstraSecretaris - vicevoorzitter - vertrouwenspersoonMailTelefoon+316 11 52 04 38Fleur (22) heeft politicologie gestudeerd en rond haar laatste jaar sociologie aan de Universiteit van Amsterdam af. Ze is opgegroeid in Alphen aan den Rijn en woont al een tijdje in de leuke studentenstad Utrecht. Al sinds 2015 is ze lid van de Jonge Socialisten en de PvdA. Na een jaar lang al de secretaris te zijn van de vereniging vindt ze dat haar doelen en idealen nog verder tot hun uiting kunnen komen. Met veel enthousiasme wilt ze samen met alle leden de sociaaldemocratie weer op de kaart zetten. "Dat we de toekomst mogen beïnvloeden en de nieuwere generaties mogen inspireren".LinkedIn
  • Bert SteeghsBert SteeghsPenningmeester en bestuurslid verenigingMailTelefoon+ 31 6 29 13 88 07Bert (22) is de penningmeester van de Jonge Socialisten. Hij heeft zijn jeugd doorgebracht in het Brabantse Deurne, maar woont nu al een tijdje in Leiden. Hij studeert met gedrevenheid geschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Geschiedenis is altijd al zijn passie geweest. Nu staat Bert te popelen om zich in te zetten voor een betere JS. Hij wil zich vooral inzetten om de financiën gestructureerder en duidelijker te krijgen voor alle leden. Daarnaast streeft hij naar een socialer Nederland en wil zich hier hard voor maken.
  • Mika KraftMika KraftBestuurslid politiek & acties - vertrouwenspersoonMailTelefoon+31 6 21272731Mika (24) is bestuurslid politiek & acties van de JS. Daarnaast is hij fractievolger bij de PvdA in Nijmegen, a.k.a. Havana aan de Waal. Vol rode energie houdt hij zich bezig met de politieke lijn van de vereniging en organiseert hij campagne. Dit jaar zet hij zich in om van de JS een actieve speler te maken in het maatschappelijk debat. Geen clubje tussen de velen, maar een vereniging waar je niet omheen kan.
  • Renske HeringaRenske HeringaBestuurslid media & profileringMailTelefoon+ 31 6 28 18 80 56Renske (25) zit in haar eindfase van haar opleiding aan de kunstacademie. Ze is geboren en getogen in Den Haag maar woont al 4 blije jaren in het mooie Rotterdam. Als bestuurslid ‘Media & Profilering’ hoopt ze komend jaar de JS te laten groeien en de afdelingen te ondersteunen. Voor vragen staat ze altijd open en hoopt komend jaar zo veel mogelijk mensen te spreken.
  • Merel van KempenMerel van KempenBestuurslid ledenMailTelefoon+316 15 65 41 43Merel (21) is geboren en getogen in Amsterdam. Hier studeert zij Bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam en zit nu in het vierde jaar. Afgelopen jaar liep zij stage bij Marjolein Moorman, Wethouder van Onderwijs, Armoede en Inburgering in Amsterdam. Merel staat voor kansengelijkheid en inclusie en wil dat ook naar buiten dragen bij de JS. Ze zal zich het aankomende jaar inzetten voor alle leden en hulp bieden waar nodig. Daarnaast zal ze leuke en leerzame activiteiten organiseren en bij zo veel mogelijk afdelingsactiviteiten aanwezig zijn. Je kan haar altijd een berichtje sturen als je vragen hebt of een drankje wil doen.
Jonge Socialisten in de PvdA