Bestuur

Het landelijk bestuur van de JS

Het Landelijk Bestuur (LB) is verantwoordelijk voor het draaiende houden van de JS op landelijk niveau en het sturen van de verschillende organen binnen de JS. Het LB voert het beleid en de koers uit dat het congres heeft vastgesteld en neemt politieke standpunten in. Daarnaast houdt het bestuur zich bezig met ledenwerving, trainingen, afdelingsondersteuning, internationaal werk, financiën, persbeleid en het stimuleren van politieke discussies. Het bestuur telt momenteel zeven bestuursleden die in functie blijven tot aan het Voorjaarscongres van 2023 ofwel het najaarscongres van 2022

JS besturen archief

De JS heeft over vele jaren veel verschillende besturen gekend. Met veranderende bestuursfuncties en bestuursleden. Ben je nou nieuwsgierig naar de geschiedenis van de JS? Bekijk hieronder dan eens de “JS besturen door de jaren heen”.

JS Besturen Door de Jaren Heen.pdf

Landelijk Bestuur 2022 - 2023

  • Bob den OudenBob den OudenVoorzitterMailTelefoon+ 31 6 24 95 66 12Bob (26) heeft economie en sociologie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Geboren en wonend Rotterdammer met een tussenstop in Noord-Brabant. Na de verkiezingen van 2017 lid geworden van de Jonge Socialisten en de PvdA. Als afdelingsvoorzitter in Rijnmond jarenlang erg betrokken geweest bij het wel en wee van de vereniging. Wil nu graag z’n ervaring inzetten om iedere JS’er te helpen diens stem te laten horen. Want veranderingen brengen, dat kan kun je alleen maar samen doen.
  • Rolf HiddingRolf HiddingSecretaris - VertrouwenspersoonMailTelefoon31 6 83 42 63 54Rolf (23) heeft International Business in Groningen gestudeerd en opgevolgd met een master in Strategic Management in Rotterdam. Hij is een geboren en getogen Drent en reist nog graag af naar het noorden van het land. Hij is in 2016 lid geworden bij de PvdA en sinds 2017 lid van de Jonge Socialisten. Met een jaar als bestuursvoorzitter bij de Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging Groningen (EBF) en algemeen bestuurslid bij de Jonge Socialisten Groningen, heeft Rolf zowel ervaring binnen als buiten de vereniging. Deze ervaring wil hij nu graag inzetten om de Jonge Socialisten verder te helpen en bij te dragen aan de sociaaldemocratie, ‘want een rechtvaardige toekomst begint bij ons’.
  • Renske HeringaRenske HeringaBestuurslid media & profilering - Waarnemend penningmeester - VertrouwenspersoonMailTelefoon+ 31 6 28 18 80 56Renske (25) zit in haar eindfase van haar opleiding aan de kunstacademie. Ze is geboren en getogen in Den Haag maar woont al 4 blije jaren in het mooie Rotterdam. Als bestuurslid ‘Media & Profilering’ hoopt ze komend jaar de JS te laten groeien en de afdelingen te ondersteunen. Voor vragen staat ze altijd open en hoopt komend jaar zo veel mogelijk mensen te spreken.
  • Mahmoud Al-NaserMahmoud Al-NaserBestuurslid politiek en actiesMailTelefoon+31 6 83 70 98 54Mahmoud (26) Student bestuurskunde op Avans Hogeschool in Den Bosch. Geboren in Irak, Getogen in Syrië, Woon nu al vier en half jaar in Nederland (Den Haag). Ik ben twee jaar lid bij de JS en ben een jaar van bestuurslid politiek en campagne bij de afdeling Den Haag leiden geweest. Als een oorlogs vluchteling droom ik op een vredige wereld. Daarom wil ik op de langere termijn, als inwoner van de internationale stad van Vrede en Recht, een bijdrage leveren aan wereldvrede. Dat is een ambitieuze missie maar ik ben ervan overtuigd dat het kan als we er maar in durven te geloven en daar ook hard voor werken. Dit jaar wil ik mij in zetten voor vooral voor politieke thema’s waar niet genoeg aandacht voor is en af en toe even hard schreeuwen over thema’s waar niet veel politici het over durven te hebben. Daarnaast wil ik de JS meer zichtbaar, bereikbaar, toegankelijker maken voor iedereen en vooral voor de nieuwkomers zoals ik. Ik ben voor iedereen bereikbaar!
  • Merel van KempenMerel van KempenBestuurslid ledenMailTelefoon+316 15 65 41 43Merel (21) is geboren en getogen in Amsterdam. Hier studeert zij Bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam en zit nu in het vierde jaar. Afgelopen jaar liep zij stage bij Marjolein Moorman, Wethouder van Onderwijs, Armoede en Inburgering in Amsterdam. Merel staat voor kansengelijkheid en inclusie en wil dat ook naar buiten dragen bij de JS. Ze zal zich het aankomende jaar inzetten voor alle leden en hulp bieden waar nodig. Daarnaast zal ze leuke en leerzame activiteiten organiseren en bij zo veel mogelijk afdelingsactiviteiten aanwezig zijn. Je kan haar altijd een berichtje sturen als je vragen hebt of een drankje wil doen.
  • Kiki LemmensKiki LemmensBestuurslid Internationaal SecretarisMailHallo allemaal! Ik ben Kiki en ik ga me dit jaar bezighouden als internationaal secretaris bij de JS. Ik kom oorspronkelijk uit Limburg maar ben voor mijn studie Liberal Arts & Sciences naar Utrecht verhuisd. Ik ben verantwoordelijk voor alle zaken binnen de JS omtrent internationale zaken. Mocht je een vraag hebben, neem dan gerust contact met me op!
Jonge Socialisten in de PvdA