Activiteiten

De JS organiseert activiteiten voor iedereen. Zo proberen we voor iedereen toegankelijk te zijn zodat al onze leden zich welkom en prettig voelen op onze evenementen. Als iemand ergens extra hulp bij nodig heeft om deel te nemen aan onze vereniging passen we de activiteit graag aan zodat iedereen kan mee doen naar onze activiteiten.

Daarnaast organiseren we ook een heleboel verschillende activiteiten. Iedereen heeft verschillende interesses en daar proberen we zeker bij aan te sluiten. Voor veel jongeren is het vooral leuk en leerzaam om lid te zijn van de JS en de activiteiten die de JS organiseert zijn daar natuurlijk een oorzaak van.

Politieke cafés, seminars, protestacties, huiskamerbijeenkomsten, themadiscussies, congressen, zomerkampen, film- en borrelavonden, werkbezoeken, theaterbezoeken, politieke sportwedstrijden en nog heel veel meer. Jaarlijks zijn er een aantal terugkerende activiteiten die je hieronder kunt terug vinden:

Voor actuele activiteiten kun je in onze agenda kijken of kijk bij jouw afdeling.

Het Congres

Twee keer per jaar organiseren de Jonge Socialisten (JS) een tweedaags congres, in het voorjaar en het najaar. Het Congres heeft het hoogste gezag in de JS en bestaat uit alle leden van de JS. Tijdens congressen worden aan de hand van congresvoorstellen de standpunten van de organisatie bepaald, wordt het beleid voor de komende periode vastgesteld en vinden er verkiezingen plaats voor – onder andere – het Landelijk Bestuur, dat het beleid moet gaan uitvoeren.

Alle leden hebben op het congres spreek- en stemrecht. Zo kunnen zij dus invloed uitoefenen op de inhoudelijke en organisatorische koers van de JS. Het is heel belangrijk dat er veel leden betrokken zijn bij de besluitvorming binnen de organisatie en dat er dus veel JS’ers naar het congres komen. Kom jij ook naar ons volgende congres?

Het volgende congres is het Najaarscongres in Maastricht dat plaatsvindt 13 – 15 november.

Het congres heeft ook een belangrijke sociale functie. JS’ers vanuit het hele land ontmoeten elkaar en gebruiken het congres om bij te praten en ideeën uit te wisselen. Tijdens de congressen worden ook workshops, seminars, discussies met politici, en culturele activiteiten georganiseerd.

Ook worden op de congressen het huishoudelijk reglement van de JS vastgesteld of statuten bijgewerkt.

(Nieuwe) Ledenweekend

Twee keer per jaar organiseren we een (nieuwe) ledenweekend voor nieuwe en oude leden. Dit is een gezellig weekend, waar politieke inhoud en trainingen gecombineerd wordt. Er zijn vaak enkele politieke gasten en je kunt inhoudelijke workshops en trainingen volgen. Daarnaast biedt het volop de mogelijkheid om andere JS’ers te leren kennen of gezellig met jouw vrienden een weekend door te brengen.

Poten in de Moddertour

We gaan regelmatig op bezoek bij maatschappelijke organisaties en bedrijven voor een kijkje in de keuken. Dit is een unieke kans om een kijkje achter de schermen te krijgen bij organisaties waar je normaal niet zomaar binnen komt. Zo bezochten we al eens de kerncentrale van Borssele en kwamen we bij een ander bezoek alles te weten over de agrifoodketen.

Afdelingen

Verspreid over het hele land komen JS’ers samen in hun eigen afdeling. Afdelingen hebben een eigen bestuur en organiseren activiteiten speciaal gericht op hun eigen regio. De meeste activiteiten binnen de JS worden georganiseerd door afdelingen, dus houd de agenda’s in de gaten! Benieuwd wat jouw afdeling organiseert. Kijk hier voor een overzicht van alle afdelingen en bekijk hun agenda.

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA