YES-festival

YES

20 tot en met 25 augustus vond het YES-Festival plaats in Santa Cruz, Portugal. ‘#‎YESWECAMP‬’ was het motto op het festival, met een paar honderd jongeren van over de hele wereld waren wij daar aanwezig als één familie. Het maakte mij weer bewust van het feit dat onze beweging ontzettend groot is.

In het gastland Portugal waren honderden jongeren aanwezig van onze Portugese zusterorganisatie. Ze waren in eigen land al druk bezig met campagne voeren voor hun moederpartij. Op 4 oktober vinden er daar verkiezingen plaats, in de huidige coalitie zitten de ‘Social Democratic Party’ en de ‘Democratic and Social Centre-People’s Party’. Beide partijen zijn vertegenwoordigd in de The ‘Alliance of Liberals and Democrats for Europe (ALDE)’ binnen het Europees Parlement. Bij ons in Nederland zitten daar de VVD en D66 bij.

De Portugese zusterpartij van de PvdA, ‘Partido Socialista’ doet het goed in de peilingen. Veel jongeren uit Portugal zijn er ook van overtuigd dat dit de grootste partij wordt. Op het festival was ook de lijsttrekker Antonio Costa aanwezig met veel aanhangers. Momenteel is hij nog de burgemeester van Lissabon. Hij deed mij erg denken aan Job Cohen, allebei een burgemeestersachtergrond en erg geliefd onder de leden en het volk. Ik hoop dat de uitslag positief uitvalt voor ons en wens onze vrienden veel succes tijdens hun campagne.

Bij het festival konden wij volop deelnemen aan workshops, trainingen, debatten en sportactiviteiten. De belangrijkste thema’s tijdens workshops waren feminisme, TTIP en de vluchtelingencrisis.

Een blog door:

Categorieën: Activiteiten, Blog

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA