YES Feminisme Seminar Vilnius 2018

Een blog door Deniz over de strijd voor gelijkheid tussen man en vrouw

Blogje Deniz

De afgelopen paar dagen heb ik samen met Eva erg veel geleerd in Litouwen over hoe onze organisatie zich meer met feminisme bezig kan houden, wat we kunnen doen tegen ongelijkheden tussen man en vrouw en hoe we goed kunnen lobbyen voor vrouwenrechten. De seminar was ook zeker een eyeopener. Na verschillende workshops te hebben gehad over intersectionaliteit, feministische economie en het feminisme in verband met de politiek, was het vrij duidelijk voor mij dat er nog veel werk aan de winkel is.

Verschillende gastsprekers hebben aangegeven wat er aan de hand is. Als je kijkt naar bijvoorbeeld de abortuswetgeving in Ierland en discriminatie van vrouwen op niet alleen de arbeidsmarkt maar in meerdere sectoren zien we dat de strijd voor gelijkheid nog niet gestreden en nog altijd hard nodig is.

Ook is de nieuwe campagne van PES Women bekend gemaakt waarin pijnlijk duidelijk wordt welke achterstanden vrouwen hebben ten aanzien van mannen en hoe we deze achterstand weg kunnen werken. Het percentage dat vrouwen minder betaald krijgen, is in heel Europa gemiddeld 16% en dat geldt ook voor Nederland. Meer informatie over deze campagne vind je hier: www.equalpayday.eu

Ik hoop dan ook dat wij met de informatie die we van deze seminar hebben gekregen een mooi voorzetje kunnen geven tot een brede campagne om de ongelijkheden tussen mannen en vrouwen te verkleinen. De JS moet strijdbaarder zijn en zich laten horen. Alleen dan maken we een verschil.

We are going to fight back!

Deniz

Categorieën: Blog, Diversiteit & emancipatie

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA