Waarom ik me niet herkiesbaar stel als internationaal secretaris

Stuk van Merel over waarom ze na het Najaarscongres niet doorgaat als internationaal secretaris

Merel JS

Ik heb mij met veel plezier de afgelopen vijf maanden ingezet als internationaal secretaris ad interim van de Jonge Socialisten en mag dit nog één maand doen; tot aan het congres. In juni werd ik verkozen als ad interim en sindsdien is de tijd omgevlogen. Met een heel nieuw bestuur gingen we aan de slag. Dat was in het begin natuurlijk even wennen, maar de samenwerking verliep van het begin af aan al goed.

In een warm weekend in augustus hielden wij ons eerste bestuursweekend. Een eerste bestuursweekend waarin we elkaar beter leerde kennen, maar ook waarbij we onze visie en plannen uiteen hebben gezet. Met als resultaat een mooi overkoepelend thema waarmee we het komende jaar aan de slag gaan: markt vs. mensen. Een thema dat écht bij de JS past. Met verschillende brainstormsessies werden er verschillende plannen bedacht. Een van die plannen was ook mijn wens, namelijk; nieuw leven inblazen in de werkgroepen. De werkgroepen zijn inmiddels gevormd en binnenkort vinden de eerste bijeenkomsten plaats.

Als internationaal secretaris was ik o.a. verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten in het buitenland, door bijvoorbeeld deelname aan YES en IUSY activiteiten en zorgen dat leden naar internationale bijeenkomsten kunnen gaan. Ledenparticipatie hoeft niet alleen plaats te vinden door het bezoeken van internationale activiteiten, want dat is door o.a. school niet altijd mogelijk. Daarom wilde ik ook op een andere schaal ledenparticipatie omtrent internationaal en dat kan uitstekend met de werkgroep en ik ben heel blij (en ook wel trots) dat die weer van start gaat.

Hoewel er veel mooie plannen zijn voor het resterende bestuursjaar heb ik toch besloten om mij niet verkiesbaar te stellen op het aankomend congres. In juni had ik de intentie uitgesproken de functie voor een heel jaar te bekleden, maar dat verliep anders. Ik ben altijd eerlijk geweest dat ik zou gaan studeren en dat het druk zou worden wist ik ook. Begin dit jaar heb ik mijn scriptie geschreven, bestuursfunctie in JS Amsterdam en een bijbaan ook gecombineerd en dat was ook druk, dus met volle moed ging ik er nu tegenaan. Helaas moet ik concluderen dat een landelijke functie en een master toch niet samen gaan. Ik kan mij ook niet veroorloven om mijn studie niet te halen, doordat ik volgend jaar naar Rusland vertrek. Ik vind dat de JS de volle aandacht verdient en daarom zal ik mij niet verkiesbaar stellen. Uiteraard vind ik het jammer, maar ik hoop dat we een mooie opvolger kunnen vinden en toch veel van de mooie plannen door kunnen gaan.

 

Ik doe nu een stapje terug, maar ik zal zeker nog actief blijven bij deze mooie club en zeker omtrent internationaal.

 

Rode groet,

 

Merel

 

Categorieën: Uncategorized

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA