Waar word jij boos van?

Een blog door Twan

Afgelopen weekend vond ons (Nieuwe) Ledenweekend plaats op de Veluwe. Zoals altijd was het weer een boeiend weekend met veel enthousiasme, goede discussies en vooral veel gezelligheid. Met een recordaantal aanwezigen waaronder veel nieuwe leden was het weekend een groot succes.

Het hoogtepunt was wat mij betreft op zondagochtend. Hoewel iedereen nog moe was van een prima feestje op zaterdagavond leverde het gesprek met Joke de Kock (nummer 12 op de kandidatenlijst bij de verkiezingen) een heel interessante discussie op. Joke is actief in de schuldhulpverlening en het was duidelijk te merken dat dit onderwerp veel JS’ers aan het hart gaat.

Dit gesprek was een goede voorzet voor het volgende en laatste programmaonderdeel van het weekend. Samen met Wouter Booij gingen we in gesprek over de partij en over onze eigen motivatie om politiek actief te zijn. Hij stelde ons allemaal een simpele vraag. Waar word je nou echt boos van? Maakt iets je boos, zorg dan dat je het probeert te veranderen. Wouter gaf het voorbeeld van de demonstratie die hij in februari met een paar vrienden organiseerde om te protesteren tegen de moslimban van Trump. Het idee hiervoor dat was ontstaan uit boosheid over het discriminerende beleid van Trump was flink uit de hand gelopen. De oorspronkelijke verwachting van een opkomst van vijftig man en een megafoon bij de Amerikaanse ambassade werd een enorme demonstratie met 4000 man op het Malieveld.

En zo heeft iedereen iets dat hem of haar aan het hart gaat. Of het nou discriminatie is, onzekerheid op de arbeidsmarkt, de vernederende omgang met mensen met schulden of iets totaal anders; iedereen is ergens boos om. Verschillende leden deelden zondag hun boosheid en met een inspirerende oproep motiveerde Wouter ons om hier iets mee te doen. Dus bedenk wat jou boos maakt en zorg dat het verandert. Zo maken we samen de wereld een stukje mooier.

Categorieën: Activiteiten, Blog

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA