Voorstelstukjes kandidaten landelijk bestuur

De Kandidaatstellingsbrieven

De kandidaatstellingsbrieven van onze kandidaten voor het nieuwe landelijk bestuur zijn te lezen in de tweede congreskrant. Ze stellen zich vandaag alleen nog kort aan jullie voor, zodat jullie goed in staat zijn om deze week een keuze te maken. Je kunt stemmen tot zondag, 4 juli, 11:00!

 

Het Kandidatendebat

Vorige week maandag vond het landelijke kandidatendebat plaats voor het landelijk bestuur 2021 – 2022. Wil jij het terugkijken? Klik dan hier: https://youtu.be/xGZPdKp1_Ag

Voorzitter - Andrej van Hout

Hoi allemaal!

Mijn naam is Andrej. Ondertussen ben ik zo’n zes jaar lid van onze prachtige vereniging. De afgelopen negen maanden heb ik de eer gehad om mij als voorzitter te mogen inzetten voor onze sociaaldemocratische idealen. In die negen maanden is veel gebeurd. We zaten ’s avonds thuis door de avondklok en we tuurden veel naar ons scherm door de gesloten scholen. Toch heeft deze crisis ook iets positiefs naar voren laten komen. Iedereen is bezig geweest om op een digitale manier met elkaar in verbinding te blijven.

Die zoektocht naar verbinding spreekt boekdelen. Daaraan is te zien dat het woordje “samen” in samenleving niet alleen een uitgangspunt is van sociaaldemocraten, maar van vrijwel ieder mens. Ook bij de JS moeten we blijven zoeken naar verschillende manieren om met elkaar als leden in verbinding te blijven. Zo blijven we in verbinding door te bouwen aan onze leerschool, door te ontwikkelen in onze samenwerking en blijven we op straat strijden voor onze idealen.

Ik vraag jullie om het vertrouwen om samen met mij, als voorzitter van de Jonge Socialisten, nog een jaar door te blijven bouwen aan onze vereniging. Een vereniging die linkse jongeren verbindt in de strijd voor onze idealen.

Met rode en strijdbare groet,

Andrej van Hout

email: voorzitter@js.nl

Insta: @andremeteenj

Telegram/Whatsapp: 06 4657 2259

Secretaris - Fleur Zijnstra

Beste Jonge Socialisten,
Met het einde van de coronacrisis in zicht kunnen we ons weer focussen op de maatschappelijke kwesties van deze tijd en samen deze oplossen. Laat mij je daarin leiden en dat we als jonge sociaaldemocraten het verschil mogen maken voor de toekomst. Mijn naam is Fleur Zijnstra en ik ben 21 jaar oud en studeer politicologie en sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel ben ik woonachtig in Utrecht omdat de huisjesmelkers het mij niet toelieten voor een normaal bedrag in de hoofdstad te wonen, maar vergis je niet want ik benUtrecht een geweldige stad gaan vinden. Ik ben zolang ik me kan herinneren al geïnteresseerd in de politiek en het willen oplossen van maatschappelijke problemen. Daarnaast lijd ik ook een sociaal leven zonder politiek, zo sport ik graag – ik hockey al mijn hele leven – maar ben van alle markten thuis. Ik vind het ook heerlijk om in de zomer op een terrasje een biertje te nuttigen, zie ik jou daar ook? Laten we aankomend jaar ons een weg weten te banen uit de coronacrisis en een geweldigen tijd voor de sociaaldemocraten neer te zetten, laat ons het gezicht van de toekomst zijn en laat mij je daarbij helpen!

https://www.facebook.com/fleur.zijnstra/
https://www.instagram.com/fleurzijnstra/
fleur.zijnstra@gmail.com

Penningmeester en bestuurslid Vereniging - Melad Kohistani

Mijn naam is Melad Kohistani en ik ben op dit moment jullie penningmeester en bestuurslid vereniging. Ik heb deze functie het afgelopen jaar met veel plezier vervuld en ik wil graag door. Het afgelopen jaar was zwaar. Ik en ook het hele bestuur hebben geprobeerd onze strijd voor een betere wereld zo goed mogelijk voort te zetten en ons aan te passen aan de omstandigheden. Dit was een leerzaam proces en deze bagage neem ik mee naar het volgende bestuursjaar. Het penningmeesterschap is iets wat tijd kost om volledig onder de knie te krijgen. Weten hoe de systemen werken en snappen hoe de lijntjes lopen bij het team financiën van de PvdA bijvoorbeeld. Ik heb idee dat ik dit allemaal gemeesterd heb en dat de JS hier volgend bestuursjaar veel profijt van kan hebben. Nu er licht aan eind van de tunnel is en alles langzamerhand weer opengaat. Wil de dingen gaan verwezenlijken die ik vorig jaar niet kon doen. Ik wil fysieke activiteiten organiseren die leerzaam maar ook gezellig zijn. Ik wil te gekke fysieke congressen en borrels organiseren. Hiervoor is natuurlijk ook een goede financiële afweging nodig en die kan ik met mijn ervaring in landelijk bestuur goed geven. Daarnaast staat de gemeenteraadsverkiezing van 2022 voor de deur. Dit is de kans voor de JS om te zorgen dat er een frisse jeugdige wind gaat waaien in elke gemeenteraad. Hiervoor is in mijn optiek nodig dat we proberen in heel Nederland onze kandidaten te steunen. Fysiek door te helpen met campagnes maar zeker ook financieel. De inhoud van je portemonnee mag in mijn ogen nooit de doorslaggeven of je wel of niet verkozen wordt. Ik hoop dat jullie in dit korte betoog een beeld hebben gekregen wie ik ben en wat ik wil doen mocht ik jullie penningmeester zijn.

Bestuurslid Communicatie - Rinus van Hofweegen

Kameraden,

Nog éénmaal mag ik mij aan jullie voorstellen omdat ik mij wederom kandidaat heb gesteld voor de landelijke bestuursfunctie; communicatie.

Een jaar geleden vertelde ik hoe ik bij de JS ben gekomen en dat mijn idealen de drijfveer achter mijn kandidaatstelling zijn en wat ik een jaar daarvoor in het bestuur van de JS Utrecht had gedaan. Ook het afgelopen jaar heb ik ontzettend veel mogen betekenen voor onze vereniging en bijgaand heb ik daar veel van mogen leren.

De reden dat ik mij nog een jaar verkiesbaar stel heeft natuurlijk nog steeds betrekking tot mijn sociaaldemocratische idealen. Dit jaar stel ik mij echter óók verkiesbaar omdat ik het afgelopen jaar heb gezien dat wij echt iets kunnen betekenen vanuit de JS. Zolang wij samen acties en campagnes organiseren, samen het debat aangaan, luisteren en het gesprek voeren en samen voor de sociaaldemocratie strijden kunnen we een verschil maken.

Verder zal ik mij in dit voorstelstukje ook nog kort voorstellen.

Ik ben Rinus, 22 jaar en ik verhuis naar alle waarschijnlijkheid komende maand naar Amsterdam. Vele jaren heb ik gewerkt als front-end developer en web-ontwikkelaar en ik ben enorm thuis bij het ontwikkelen van communicatiestrategieën.

Ik hoop jullie allemaal snel weer te zien en zal mij blijvend inzetten voor de Jonge Socialisten.

Bestuurslid Scholing - Kiki Lemmens

Beste lezer,

Mijn naam is Kiki. Zeven jaar geleden ben ik lid geworden van de JS en na jarenlang actief te zijn geweest in Utrecht en Limburg hoop ik op het congres door jullie verkozen te worden als landelijk bestuurslid scholing. De afgelopen twee jaar ben ik afdelingsvoorzitter geweest bij de afdeling Utrecht en daar ben ik erachter gekomen dat ik eigenlijk nog veel meer wil doen voor de JS.

Even kort voor de mensen die mij nog niet kennen. Ik ben Kiki, 21 jaar oud en Liberal Arts & Sciences student aan de UU. In mijn vrije tijd doe ik aan survival hardlopen en pre Corona was ik regelmatig op de Neude te vinden.

Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht wil ik trainingen gaan opzetten voor de jonge kandidaat raadsleden. Maar vooral ook het mooie werk van mijn voorgangers voortzetten en uitbreiden, zoals de stoomcursus sociaaldemocratie en de campagnetrainingen. Maar wat ik het belangrijkst vindt is leden de kans geven zelf ook aan te geven wat ze willen, en daar actief op in te zetten. Dus met andere woorden, heb je ideeën? Laat mij ze dan vooral weten en dan kunnen we er samen iets van gaan maken.

Mocht je meer willen weten of heb je al ideeën, stuur me dan vooral een berichtje op: 0657173527

Met rode groet,

Kiki

Internationaal Secretaris - Morvarid Hamidy

Beste lieve mensen,

Ik voel mij in de wereld, voel mij in Europa, en voel mij in Nederland thuis. Mijn naam is Morvarid Hamidy, 24jaar. Ik ben opgegroeid in Afghanistan. Bijna zes jaar woon ik in Nederland en ben inmiddelsderdejaars studente Bestuurskunde/ Overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool.
Wat in de wereld speelt, is voor onze toekomst heel belangrijk. Ik wil daar iets mee doen, daarom stel ik mij kandidaat als Internationaal Secretaris. Zie mijn motivatie filmpje op YouTube:https://youtu.be/JitdaGx0Jj4

Met hartelijke groet,
Morvarid Hamidy

Internationaal Secretaris - Lukas van Dongen

Lieve JS’ers,

Mijn naam is Lukas van Dongen. Ik ben 21 jaar oud en kom uit Chaam, Noord-Brabant. Mijn hele leven houd ik mij al met onze wereld bezig. Op de basisschool had ik een wereldkaart op mijn kamer hangen en was ik gefascineerd door al die verschillende landen. Jaren later ging ik geschiedenisvan internationale betrekkingen studeren en werd ik uit passie voor rechtvaardigheid lid van onzevereniging. Vandaag stel ik mij, na drie jaar in het Brabantse bestuur, kandidaat voor de functie van internationaal secretaris.
Als internationaal secretaris wil ik mij inzetten voor een betere wereld. Als ik één ding heb geleerd als JS’er, is het wel dat je je altijd moet uitspreken tegen misstanden. Samen met onze bondgenoten wil ik daarom een vuist maken tegen internationaal onrecht. Denk bijvoorbeeld aan acties tegen de machtsgreep van Orbán in Hongarije of de misdaden tegen de Rohingya in Myanmar.Daarnaast zal ik de banden met onze zusterorganisaties goed warmhouden. De JS verdient goede vertegenwoordiging in het buitenland. Ik zal hierom naast mijn functie geen studie of ander werk doen en zo continue beschikbaar zijn.Hiervoor hoop ik op jouw steun.

Met rodegroet,

Lukas van Dongen
Instagram: @lukas_vandongen
Twitter: @lukasvandongen

Tags:

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA