Voorjaarscongres 2022 Utrecht: de kloof

Alle info over ons voorjaarscongres in Utrecht

Het grootste JS-evenement van het jaar staat voor de deur: het voorjaarscongres. Het thema van het congres is de kloof. Tijdens het congres verkiezen we een nieuw landelijk bestuur, een nieuwe hoofdredacteur van de LAVA en leden van de beroepscommissie, het presidium en de raad van advies. Ook gaan we met elkaar in discussie over moties en andere congresvoorstellen. Naast het officiële gedeelte is er ruimte voor interessante sprekers en natuurlijk het congresfeest.

Het congres vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 in Utrecht. Gedeeltes van het congres zijn ook online te volgen. In aanloop naar het congres zijn er een aantal belangrijke momenten om rekening mee te houden:

  • Vrijdag 6 mei 2022 (23:59 uur): deadline indienen gewone congresvoorstellen.
  • Zaterdag 14 mei 2022: publicatie Eerste Congreskrant.
  • Vrijdag 27 mei 2022 (23:59 uur): sluiting kandidaatstelling landelijk bestuur, presidium, beroepscommissie en hoofdredacteur LAVA.
  • Vrijdag 3 juni 2022 (23:59 uur): deadline indienen amendementen.
  • Vrijdag 10 juni 2022: deadline aanmelden voorjaarscongres.
  • Zaterdag 11 juni 2022: publicatie Tweede Congreskrant.
  • Zaterdag 18 & zondag19 juni 2022: Zomercongres.

Je kunt congresvoorstellen zoals moties, resoluties en wijzigingen van het huishoudelijk reglement en de statuten indienen tot en met vrijdag 6 mei 2022. Dit kan door te mailen naar presidium@js.nl. De congresvoorstellen zijn terug te vinden in de eerste congreskrant. In de congreskrant vindt je bovendien de vacatures voor de te verkiezen functies. De tweede congreskrant ontvang je op 11 juni 2022. Hierin staan alle voorstellen en amendementen en de kandidaatstellingsbrieven van alle kandidaten.

Mochten er vragen zijn over deze aankondiging of over andere congresgerelateerde zaken kan je mailen naar presidium@js.nl.
Tot in Utrecht!

Het landelijk bestuur en het presidium van de Jonge Socialisten in de PvdA

Categorieën: Activiteiten, Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA