Verwelkte Roos voor Dijsselbloem

De Jonge Socialisten in de PvdA reiken dit jaar de Verwelkte Roos uit aan Jeroen Dijsselbloem. Hoewel die dit jaar eigenlijk voor Willem Vermeend bedoeld was, gaat Dijsselbloem er toch met deze twijfelachtige eer vandoor. JS-voorzitter Bart van Bruggen: “Het totale gebrek aan compassie met het Griekse humanitaire drama dat Dijsselbloem getoond heeft maakt dat hij onze Verwelkte Roos nu meer dan wie ook verdient.”

Hoewel de PvdA-fractie zo nu en dan wél oog heeft voor de Griekse humanitaire situatie, is de koers van de eurogroep onder leiding van Dijsselbloem onveranderd. “De menselijkheid is zoek,” zegt Van Bruggen, “voor sociaaldemocraten gaat economie om meer dan schulden en tekorten, maar de eurogroep en de voorzitter daarvan blijven daar oorverdovend stil over.”

Zonder enige schaamte predikte eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem de afgelopen jaren dat rechtse recepten Griekenland uit de crisis zouden helpen. Het tegendeel bleek waar, zijn rechtse recepten bleken een giftige cocktail. De Jonge Socialisten vinden het nu meer dan genoeg geweest. Van Bruggen: “Als Dijsselbloem volhoudt dat hij z’n idealen als eurogroepvoorzitter thuis moet laten, kan hij beter vertrekken. Aan een sociaaldemocraat op die plek heeft niemand wat, als die zich als neoliberaal gedraagt.”

Categorieën: Economie & arbeidsmarkt, Internationale Politiek, Partij van de Arbeid

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA