Verhuizen is een feest

Een blog door Twan over de verhuizing van ons partijkantoor

Dit jaar is het veertig jaar geleden dat de JS werd opgericht. En al die jaren waren we gevestigd in Amsterdam in, of in de buurt van, het partijbureau van de PvdA. Dat laatste blijft het geval, maar aan dat eerste verandert vandaag wat. Na 71 jaar verlaat de PvdA Amsterdam. Vanaf vandaag zit het partijbureau in Den Haag. En wij zijn mee verhuisd. Je kunt ons tegenwoordig vinden aan de Rijswijkseweg op nummer 60.

Precies een jaar na onze vorige verhuizing mochten we al onze spullen dus alweer in verhuisdozen stoppen. En dan kom je leuke dingen tegen. Zo bleken we nog foto’s te hebben van besturen van meer dan tien jaar geleden. Die verhuizen gewoon gezellig mee. Dat geldt helaas niet voor de hele collectie campagneposters van onze Scandinavische zusterpartijen. Hoe die ooit bij ons aan de muur beland waren weet niemand meer, maar mooi waren ze wel. Verder tussen onze rotzooi: heel veel kerstlampjes, vlaggetjes in carnavalskleuren en meer dan twintig stressballen.

Verder tussen onze rotzooi: heel veel kerstlampjes, vlaggetjes in carnavalskleuren en meer dan twintig stressballen.

Omdat onze spullen begin vorige week al verhuisd waren moesten wij een weekje werken in een volledig leeg kantoor. Alleen de computers stonden er nog. En dat dat weleens onhandig kan zijn bedenk je je dan pas als je een debat tussen de voorzitterskandidaten van de PvdA organiseert en een dag van tevoren erachter komt dat de verhuizers ook alle banners en vlaggen die we nodig hadden om de zaal aan te kleden hebben meegenomen. Dat gebrek aan aankleding werd overigens vakkundig opgelost door de kandidaten zelf die ieder vrij stukje van de zaal binnen vijf minuten vol zetten en plakten met banners en posters.

En omdat je in een leeg kantoor niet zo veel kunt doen hadden we maar een hoop afspraken buiten de deur gepland. Zo gingen we afgelopen week even buurten bij onze websitebouwer, kennismaken met het nieuwe bestuur van het LAKS (Landelijk Actie Komittee Scholieren) en waren we aanwezig bij de aftrap van de Riders Union waarin maaltijdbezorgers zich verenigen voor betere arbeidsvoorwaarden. En onze bestuursvergadering was voor een keertje niet in een muf vergaderzaaltje maar in een hip lunchzaakje in Den Haag.

Uitzicht partijbureau Den Haag
Het uitzicht vanuit ons nieuwe kantoor in Den Haag Beeld: Lieke Kuiper

Veertig jaar is een lange tijd en het waren mooie jaren in Amsterdam. Wij gaan eens kijken wat Den Haag ons gaat brengen. Hopelijk komen onze opvolgers bij een volgende verhuizing, zeg over een jaar of veertig, ook weer een hoop leuke spullen tegen bij het inpakken. Een fotootje van het huidige bestuur gaan we er in ieder geval tussen leggen, maar ik gun ze wel wat minder stressballen.

Wil jij samen met heel veel JS’ers ons 40-jarig jubileum vieren, kom dan 11 en 12 november naar ons jubileumcongres in Leeuwarden. Meld je aan via onderstaande link.Aanmeldformulier jubileumcongres

Categorieën: Blog, Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA