Vandaag zijn wij allemaal klimaatdrammers

Een blog door Twan over de klimaatdemonstratie van scholieren

Klimaatdrammers

Toen ik vanochtend in de trein stapte was het een stuk drukker dan normaal. Maar in plaats van de forensen en dagjesmensen die ik normaal tegenkom in de trein waren alle stoelen en het gangpad vandaag bezet door scholieren. Met zelfgeknutselde bordjes op weg naar Den Haag voor de grote klimaatdemonstratie van Youth for Climate.

Naar Belgisch voorbeeld nam een aantal scholieren het initiatief om vandaag tijdens schooltijd een demonstratie voor het klimaat te organiseren. Dat dit op een werkdag gebeurde leidde natuurlijk tot een hoop zure reacties van volwassenen. “Kunnen ze dat niet in een weekend doen?” en “Alsof de jeugd ook maar iets om het klimaat geeft.” waren een aantal van die voorspelbare reacties.

Maar ach, door die zure reacties lieten de Nederlandse scholieren zich niet tegenhouden. Met meer dan tienduizenden kwamen ze naar Den Haag om een boodschap af te geven aan die zure volwassenen. Een boodschap dat het tijd wordt om aan de slag te gaan. Dat klimaatverandering niet wacht tot ook Klaas Dijkhoff klaar is voor klimaatmaatregelen. Dat het door het getreuzel van die volwassenen al bijna te laat is.

Natuurlijk waren we met de JS ook aanwezig bij de demonstratie. De strijd voor een schoon klimaat is altijd een van onze belangrijkste actiepunten geweest en dus gingen ook wij, gewapend met bordjes en vlaggen, naar het Malieveld.

De demonstratie overtrof alle verwachtingen. Ik ben ontzettend trots op alle aanwezigen en natuurlijk vooral op de vele JS’ers die uit alle hoeken van het land aanwezig waren. Dijkhoff en andere volwassenen mogen dan wel zuur zijn over de argumenten van wat hij noemt ‘klimaatdrammers’. Vandaag lieten wij hem met een Malieveld vol klimaatdrammers zien dat het tijd wordt dat er naar jongeren geluisterd wordt. Wij laten onze toekomst niet langer door zure volwassenen bepalen.

Wil jij onze strijd voor een schoon klimaat steunen? Wordt dan vandaag nog lid van de Jonge Socialisten.

Meer informatie en lid worden

Categorieën: Blog, Duurzaamheid

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA