Vacature commissie verenigingsstructuur

Vacature commissie verenigingsstructuur

Lid van de commissie verenigingsstructuur

De verenigingsstructuur van de JS is toe aan modernisering. Heb jij het in je om een frisse wind te laten waaien door onze mooie vereniging? Wil jij meedenken over de verenigingsstructuur van de JS, voorstellen doen voor het moderniseren van de JS en een uitdagende functie binnen een commissie? Lees dan snel verder, want we zoeken leden voor de commissie verenigingsstructuur!

Achtergrond

Tijdens het Wintercongres 2021 is een beslispunt aangenomen over de commissie verenigingsstructuur. De commissie zal tijdens het Najaarscongres 2021 voorstellen voor het moderniseren van de verenigingsstructuur presenteren, waaronder de wenselijkheid van het instellen van een Financieel Adviescommissie en een Raad van Toezicht. Meer informatie over het aangenomen beslispunt vind je in de congreskrant (zie pagina 7).

Wat wordt er van je verwacht?

– Je bent samen met de rest van de commissie verantwoordelijk voor het uitvoeren van de taak die is meegegeven door het congres.
– De functie zal gedurende ongeveer een half jaar, tot het komend najaarscongres gemiddeld genomen ongeveer 5 uur in de week kosten.
– Open staan voor verandering en nieuwe ideeën.

Wat voor kwaliteiten heb je nodig?

– Een bepaalde mate van kennis van de organisatiestructuur van de vereniging.
– Ideeën over het betrekken van leden.
– Ervaring met commissies of besturen binnen of buiten de JS is een pré.
– Organisatorische ervaring.
– Kunt goed samenwerken met mensen met verschillende perspectieven.

Wat bieden wij?

– Samenwerkingsverband binnen een diverse en kundige groep.
– Een uitdagende functie binnen de JS.
– Meer inzicht krijgen in organisatievormen en structuren.
– Je blijvende stempel aanbrengen op de vereniging.

Aanmelden en proces

Denk jij dat je geschikt bent om de commissie verenigingsstructuur te versterken? Stuur dan uiterlijk 4 juni een mail met je motivatie naar svonk@js.nl. Benoem in de motivatie waarom jij in de commissie wilt en waarom jij geschikt bent.

Nadat je je hebt aangemeld, voer je één gesprek met de sollicitatiecommissie. Dit gesprek zal plaatsvinden op woensdagavond 9 juni of vrijdagavond 11 juni.

Rond 14 juni hoor je of je voorgedragen wordt voor de commissie verenigingsstructuur. Mocht je niet voorgedragen worden, dan kan je besluiten om jouw kandidaatstelling wel/niet te handhaven. Het congres besluit uiteindelijk wie er in de commissie verenigingsstructuur plaatsneemt.

Heb je nog vragen omtrent het proces of over de commissie? Dan kan je contact opnemen met Sarah Vonk door te mailen naar svonk@js.nl of te bellen naar 06-83325673.

 

Met vriendelijke groet,

De sollicitatiecommissie
Sarah Vonk, Rozemarijn Gierkink, Djairo Terpstra, Pim van Benthem en Abdelkader Karbache

 

 

Tags: ,

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA