Twan bij Radio 1 over het koningshuis

Twan ging samen met andere pjo’s in debat over het koningshuis

Schermafbeelding 2019-04-17 om 16.32.12

Maandag 15 april was onze voorzitter, Twan Wilmes, te gast bij het programma Dit is de Dag op NPO Radio1. Hier ging hij in debat met de Jonge Democraten en de SGPJ over de monarchie. Wat de Jonge Socialisten betreft heeft het Koningshuis zijn langste tijd gehad. Dat uit onderzoek blijkt dat de steun voor de monarchie onder jongeren flink gedaald is, is voor ons dan ook geen verrassing.

De kritiek van de Jonge Socialisten op de monarchie is tweeledig. Ten eerste vindt de Jonge Socialisten dat een erfelijk koningsschap in strijd is met ons ideaal van gelijke kansen. Wat de JS betreft moet iedere Nederlander de mogelijkheid krijgen om staatshoofd te worden. Op dit moment wordt je alleen staatshoofd als je wieg op de goede plek heeft gestaan. Dat is onrechtvaardig.

Het tweede kritiekpunt van de JS is financieel. Ons Koningshuis blijkt een van de duurste ter wereld. We zien te weinig terug voor die investering. Daarnaast krijgen leden van het Koningshuis belastingvoordeel. Dat zou iedere Nederlander wel willen. Daar moet wat de JS betreft dan ook snel een einde aan komen.

Luister hier het fragment terug

Categorieën: Democratie & rechtsstaat

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA