Tijd voor campagne

Een blog door Twan over de campagneaftrap afgelopen zaterdag in Utrecht

Op het partijbureau van de PvdA konden we het al een tijdje merken. Iedereen is druk aan het werk en er wordt veel gedaan. Dat kan maar één ding betekenen. De verkiezingen komen eraan. De afgelopen maanden is iedereen druk bezig geweest om een goede campagne op poten te zetten.

En nu is het moment gekomen dat de hele vereniging in campagnestand gaat. Afgelopen zaterdag trapten we met honderden PvdA’ers en JS’ers de hete fase van de campagne af in Utrecht. De komende 44 dagen zullen door het hele land JS’ers en PvdA’ers de straat op gaan om aan iedereen die het horen wil te vertellen waarom de PvdA de beste plannen heeft voor Nederland en waarom Lodewijk Asscher de beste premier zou zijn.

Zaterdag haalden de PvdA-afdelingen ook hun campagnemateriaal op in Utrecht. Terwijl de andere aanwezigen genoten van een kopje koffie of warme chocomel met poffertjes en erwtensoep was het een komen en gaan van winkelkarretjes gevuld met duizenden flyers, raamborden, posters en tijdschriften. Met zoveel campagnemateriaal kan het alleen maar een mooie campagne worden.

En wat zou een campagneaftrap zijn, zonder een speech van onze kersverse lijsttrekker Lodewijk Asscher. Met een bevlogen verhaal kreeg hij de handen van de zaal op elkaar. Hij zei dat zeventig procent van de kiezers zijn of haar stem nog niet bepaald heeft. Genoeg werk te doen om deze mensen te overtuigen dus.

Zeventig procent van de kiezers heeft zijn of haar stem nog niet bepaald

Lodewijk Asscher

En als alle speeches geweest zijn, trap je een campagne natuurlijk maar op één manier af. Met honderden vrijwilligers, duizenden rozen en twee rode dubbeldekkers gingen we de straat op. Want verkiezingen, die win je alleen samen.

Wil jij ook meedoen met de campagne? De komende weken gaan alle JS-afdelingen de straat op en je bent van harte welkom om mee te gaan. Campagne voeren is ontzettend leuk en verslavend, dus doe mee, ook als je nooit eerder een campagne gevoerd hebt.

De campagne van de JS zal zich focussen op het bestrijden van jeugdwerkloosheid, op aandacht vragen voor het mbo en op anoniem solliciteren. Wil je van een van deze thema’s op de hoogte blijven of wil je je inzetten als campagnevrijwilliger? Neem dan even contact op met Edou.

Categorieën: Blog, Campagne

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA