Tijd om samen vooruit te gaan

Een blog door Lieke

Ben je al bekomen van de klap? Nee! Nee, zeker niet. De afgelopen week was hectisch en ronduit kut. Na maanden campagne voeren stonden we maar gezamenlijk in een zaal na de uitslag voor ons uit te turen. Die middag hadden in de Amsterdamse Poort nog zoveel mensen tegen ons gezegd dat ze op ons zouden stemmen, was de moed toch even gegroeid, tot die 9 zetels.

Hoewel het vreemd is, werd tijdens de politieke ledenraad het lichtpuntje van mijn week geboren. Niet door de boze mannen die het woord voerden, niet door de lange zit, maar door alle mensen die na een oproep zich melden om mee te doen. Die mensen die toezeiden te kijken hoe zij wat konden doen. We hebben namelijk helemaal geen behoefte om te wachten op een commissie die ons gaat zeggen hoe we het allemaal beter hadden kunnen doen en anders bovendien. We moeten het anders gaan doen. Nu. En dan ook echt nu. En er is een hoop dat ook gewoon nu al kan, omdat we allemaal weten dat het beter kan.

We moeten het anders gaan doen. Nu. En dan ook echt nu.

Dat een bijeenkomst op donderdagmiddag vier uur over ouderenzorg in een wijkcentrum geen hordes jongeren op de been brengt, verbaast me weinig. Toch leidt dat bij sommige partijgenoten tot verraste gezichten. Dat sommige ideeën echt beter en een avond gezelliger wordt met bier en bitterballen dan met koffie en een zacht koekje zal me ook niet tot het helderste licht van 2017 maken. Toch schotelen we elkaar nog regelmatig koffie uit een thermoskan die al net ietwat te lang staat voor.

Niet alleen de organisatorische kant moet beter. We kunnen mensen gebruiken die goed kunnen fotograferen, photoshoppen, inhoudelijk goede ideeën hebben of gewoon een rood hart hebben dat staat te springen om de handen uit de mouwen te steken. Dus daar kun jij bij helpen. Gewoon door mij te mailen, zet daar vooral bij wat je wilt/kan doen. Dan zullen we zorgen dat je woensdag/donderdag van ons hoort. Tijd voor actie. Tijd voor de toekomst. Tijd om samen vooruit te gaan.

Categorieën: Activiteiten, Blog, Partij van de Arbeid

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA