Steun onze amendementen voor een socialer Europa

Samen gaan we voor een socialer, beter en mooier Europa

yes

Op het PvdA Congres wordt het verkiezingsprogramma voor het Europees Parlement vastgesteld. Op ons eigen Congres besloten we wat onze inzet was voor een socialer Europa. Zo stemden we voor investeringen in het Europees treinverkeer en accijnzen op het vliegverkeer, stemden we voor het European Youth Plan (wat onder andere voorziet in baangarantie na het genieten van onderwijs en toegankelijkheid van medische zorg), en stemden we voor het Europese open huwelijk.

Veel van de punten zijn overgenomen door de PvdA. Maar niet alles. We hebben drie amendementen ingediend.

  1. Een cultuurcheque voor jongeren. Zodat de grootte van je portemonnee niet bepaalt of je wel of niet iets van de Europese cultuur kunt zien.
  2. Een Europees kindgarantieplan. Te veel kinderen in Europa groeien op in armoede. De Europese Unie moet garanderen dat zij toegang hebben tot gratis zorg, gratis onderwijs, gratis kinderopvang, een fatsoenlijk huis en goede voeding. * Toelichting: Ieder kind moet zeker kunnen zijn van de mogelijkheid om iets van het leven te maken. Als sociaaldemocraten mogen we de ogen niet sluiten voor kinderarmoede. De Europese Unie moet ervoor zorgen dat geen kind in Europa meer in armoede opgroeit.
  3. Een politieke Europese Commissie. Hiervoor moeten de partijen in het Parlement een meerderheidscoalitie vormen. De Commissie wordt vervolgens samengesteld uit leden van deze coalitie. Dit versterkt de invloed van burgers op de Europese besluitvorming. * Toelichting: Mensen hebben het idee dat Brussel ver van ze af staat. Door te werken met een coalitie, net als mensen gewend zijn in hun eigen land, neemt de invloed van Europese burgers op de besluitvorming toe. Er valt echt wat te kiezen.

Onze amendementen hebben 100 steunbetuigingen nodig en vind je hier:

Steun onze amendementen

Categorieën: Algemeen, Internationale Politiek, Partij van de Arbeid

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA