Statement Onderwijsdemonstratie Amsterdam

Statement Onderwijsdemonstratie Amsterdam

8 januari 2022 vindt een demonstratie op de Dam in Amsterdam plaats die in het teken zal staan van jongeren en studenten in het bijzonder. De kernboodschap van de demonstratie roept de overheid op om beleid te voeren dat schade onder jongeren moet beperken. De huidige maatregelen doen dat niet of onvoldoende. We kunnen niet anders dan ons achter die woorden scharen. Jongeren kampen met mentale problemen en hun persoonlijke ontwikkeling staat stil. Daar moeten bestuurders wat aan doen. 

Op de dag van de demonstratie is het één jaar en twee dagen geleden dat de gewelddadige bestorming op het Capitool plaatsvond. Deze bestorming kwam niet plotseling en was ook geen toeval. Door ophitsing tegen de democratie door Donald Trump en zijn handlangers werden zijn aanhangers aangemoedigd om het heft in eigen handen te nemen. Die ophitsing vindt niet enkel plaats in de Verenigde Staten, maar is ook in Nederland en Europa alom aanwezig.

Tijdens de demonstratie van 8 januari zullen ook uitdragers van gedachtegoed, dat ervoor zorgt dat mensen worden opgehitst, aanwezig zijn. De leiders in onze democratie wordt verweten iedereen voor de gek te houden en de rechtspraak wordt beticht dat goed te keuren. Van dit gedachtegoed nemen wij resoluut afstand. Als jongeren moeten we voor onze positie en onze rechten opkomen. Dat kunnen en moeten we doen zonder onze democratie en rechters te ondermijnen. Daarom onderschrijven we de kernboodschap, maar zullen we niet aanwezig zijn bij de demonstratie.

Tags: ,

Categorieën: Democratie & rechtsstaat, Onderwijs

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA