Statement Jonge Socialisten in de PvdA over borrel met Forum-jongeren

Afgelopen tijd is er ophef ontstaan over een borrel die een van onze afdelingen organiseert samen met JFVD.

De Jonge Socialisten in de PvdA staat voor een samenleving – en een vereniging – waar mensen niet buitengesloten worden. Bij ons mag iedereen er zijn en wordt buitensluiting en discriminatie niet getolereerd. Forum voor Democratie neemt discriminerende standpunten in op basis van onder andere geloof, etniciteit en geslacht. JFVD heeft geen afstand genomen van deze waarden. Dat is de reden dat wij als landelijke JS niet een dergelijke activiteit organiseren.

Ook is de JS een democratische organisatie. Dat houdt niet alleen in dat er gestemd mag worden op het congres en op vergaderingen, maar ook dat afdelingen een bepaalde graad van autonomie hebben. Afdelingen moeten onafhankelijk van het landelijk bestuur activiteiten kunnen organiseren, zij krijgen hiertoe de ruimte, ook activiteiten die wij niet zelf zouden organiseren.

Dat houdt ook in dat afdelingen tot op zekere hoogte zelf verantwoordelijk zijn voor hun activiteit. Toch hebben leden zorgen geuit over deze activiteit, zorgen die wij serieus nemen omdat wij een vereniging willen zijn waar ieder zich thuis voelt. Wij hebben de zorgen van leden over deze activiteit doorgegeven aan de afdeling, uiteindelijk is het aan hen om te beslissen wat zij er mee willen doen.

Categorieën: Uncategorized

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA