Schaduwparlement met Michiel Emmelkamp

michiel_emmelkamp

Kun je geen baan vinden, holt je loon achteruit of erger je je eraan dat bankiers maar bakken met geld blijven verdienen? Kandidaat-Europarlementariër Michiel Emmelkamp gaat met jou op zoek naar oplossingen, door jouw stem te laten horen in Brussel.

In het Europees Parlement worden steeds meer belangrijke beslissingen genomen, maar het staat ver van mensen af. Michiel Emmelkamp is zelf een jonge kandidaat en wil jongeren meer invloed geven in Brussel. Hij heeft natuurlijk zijn eigen PvdA-plannen, maar hij wil de komende vijf jaar vooral jouw stem laten horen.

Michiel Emmelkamp en de PvdA nodigen jou daarom graag uit om mee te doen aan een nieuw experiment op zaterdag 10 mei in Utrecht. Voor één dag kun jij lid worden van een Parlement van ongeveer 50 jongeren dat bepaalt hoe Michiel stemt in het Europees Parlement.

Tijdens de dag zullen jeugdwerkloosheid en duurzaamheid besproken worden waar aan het einde van de dag over wordt gestemd. Als je voorstel het haalt neemt Michiel het mee naar Brussel.

Deelname kost niks, we vergoeden je reiskosten en we zorgen voor een hapje en een drankje. Ronald Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken, en Hans Spekman, partijvoorzitter van de PvdA, zullen ook deelnemen.

Als Michiel op 22 mei gekozen wordt, zal hij het parlement bij elkaar blijven roepen om zijn stem in Brussel te laten bepalen door jullie.

Programma
13:30 uur      Inloop met koffie en thee
14:00 uur      Opening door Michiel Emmelkamp en speech door minister Ronald Plasterk
14:35 uur      Thema’s worden in fracties besproken met Michiel Emmelkamp, Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing en Statenlid Ali Essousi
15:30 uur      Presentatietraining door Ilona Eichhorn en Michiel Selten van Debat.NL
16:00 uur      Pauze
16:00 uur      Plenaire vergadering met Hans Spekman als Kamervoorzitter
17:15 uur      Afsluitende speech door Michiel Emmelkamp
17:15 uur      Borrel

Wil je meedoen? Meld je aan bij Victor Strengers via vstrengers@js.nl en kijk hier voor meer informatie over het schaduwparlement.

Categorieën: Activiteiten, Internationale Politiek

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA