Samen voor een sociaal 2019

Lees hier het nieuwjaarsblogje van Twan

huisstijl invul ding

De afgelopen ben je natuurlijk al doodgegooid met terugblikken op 2018 en vooruitblikken op 2019. Ook ik zal nog even een duit in het zakje doen. 2018 was me het jaartje wel zeg. De wereldpolitiek geeft niet veel reden voor optimisme. Gelukkig was dat bij de PvdA en de JS wel anders. Het was een jaar waarin we, samen met onze bondgenoten, weer veel voor elkaar kregen. Ook nu de PvdA in de oppositie zit. Door actie te voeren kregen we de afschaffing van de dividendbelasting van tafel en mochten Lili en Howick in Nederland blijven. Maar ook gingen we verder met onze acties tegen Deliveroo. Vooralsnog helaas zonder resultaten.

 

Wat er komend jaar op de politieke agenda staat laat zich moeilijk voorspellen, maar ook in 2019 zullen we natuurlijk in actie komen als we onrecht zien. Wel al zeker is dat we campagne gaan voeren voor zoveel mogelijk JS’ers in de Provinciale Staten en voor mooie uitslagen bij de Waterschapsverkiezingen en de Europese verkiezingen. Het gerucht gaat dat we bij die laatste nog wel eens zouden kunnen winnen en daar gaan we dan ook met z’n allen flink hard aan trekken.

 

Voor ons staan de komende maanden in het teken van acties rond onderwijs, werk en emancipatie. We gaan aandacht vragen voor de positie van mbo’ers die stage lopen, voor de uitbuiting van afgestudeerden in werkervaringsplekken, organiseren een LHBTI*-maand en zijn bezig met de voorbereidingen van een spetterend congres over de toekomst van werk in Leiden.

 

Genoeg om naar uit te kijken dus. Maar er is een wens voor het nieuwe jaar die we bij de PvdA natuurlijk allemaal delen. Dat deze rechtste regering valt en we campagne mogen gaan voeren voor een betere uitslag bij Tweede Kamerverkiezingen. Laten we daar komend jaar samen hard aan gaan werken.

 

Rest me om jullie gelukkig, liefdevol en bovenal rood 2019 toe te wensen.

Categorieën: Algemeen, Blog

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA