Samen staan we sterker!

Een blog door Bo over originele manieren van campagne voeren

Blog Bo (1)

Inmiddels is de campagne in volle gang en vanwege alles wat ik op sociale media voorbij zie komen, kan ik met een gerust hart zeggen: het gaat lekker! Waar ze in de ene stad traditioneel met rozen langs deuren gaan canvassen (altijd goed) zie ik in andere steden dat er op rode tandems kilometers gemaakt worden en de Maastrichtse PvdA-campagnemobiel haalde zelfs dagblad Trouw.

Ik zie ook hele leuke originele ideeën voorbij komen die ik graag met jullie wil delen. Bij de PvdA Arnhem hebben ze hun verkiezingsprogramma toegankelijker gemaakt door een ingesproken versie voor blinden en slechtzienden te maken. En in Maastricht is het verkiezingsprogramma ook in het Engels beschikbaar zodat internationale studenten het programma kunnen lezen. Daarnaast voeren zij actie met een flyer “don’t throw away your vote” waarmee ze internationale studenten proberen duidelijk te maken dat zij ook stemrecht hebben bij de gemeenteraadsverkiezingen. Denk je nu: ‘goh, dat is een goed idee voor mijn afdeling’, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Mail me en ik help je.

Ook in het zuiden (bij de PvdA Sittard-Geleen) hebben ze inmiddels een leuk en passend alternatief voor rode rozen, namelijk hartjes! Zie foto hieronder. En bij de PvdA Den Haag gaan ze de straat op met mini Tony Chocolonely pure chocolade. Conclusie: het is een waar feest deze campagne om de PvdA tegen te komen in de buurten.

Het beste campagnemiddel uiteindelijk ben jij. Jouw verhaal, jouw inzet en jouw enthousiasme over de PvdA weergeeft het beste om kiezers te overtuigen om PvdA te stemmen.

Heb jij nog leuke en originele ideeën bedacht of gezien? Stuur ze dan vooral door naar mij via blemmens@js.nl! Want het klopt wat we al jaren zeggen: samen staan we sterker.

Op naar nog iets meer dan 4 weken Nederland rood kleuren met een goede maar bovenal gezellige campagne.

Liefs,

Bo

Categorieën: Blog, Campagne

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA