Red Segers, schaf de dividendbelasting niet af!

Die arme Segers toch, ik hoop dat hij niet stikt in zijn meloen. Een meloen die steeds groter en groter wordt. Hij lijkt er zelf ook helemaal geen zin in te hebben, in meloen.

Zondag begon mijn dag, ondanks mijn kater van het bier van de vorige avond Zomertouren, geweldig. Na een lekker rondje hardgelopen te hebben en mijn hoofd onder een koude kraan te hebben gestoken, was ik klaar voor mijn laatste dagje weekend. Ik pakte mijn telefoon en zag de volgende tweet:

 

 

Zondag begon mijn dag, ondanks mijn kater van het bier van de vorige avond Zomertouren, geweldig. Na een lekker rondje hardgelopen te hebben en mijn hoofd onder een koude kraan te hebben, was ik klaar voor mijn laatste dagje weekend. Ik pakte mijn telefoon en zag de volgende tweet:

Het gevecht voor de dividendbelasting was weer begonnen. Wilders liet weten “De vlag kan uit!” Na het nieuws van Segers dat het kabinet valt bij het behouden van de dividendbelasting, en geef hem eens ongelijk! Het zou immers het eind van dit rechtse kabinet betekenen. Geen verhoging van de btw, geen korting op arbeidsgehandicapten en geen cadeautjes meer aan multinationals. Volgens Lilian Marijnissen is er paniek in de tent van het kabinet. “Als de argumenten op zijn dan blijft alleen het dreigement nog over.”

Asscher maakt zich daarentegen schijnbaar zorgen over de ChristenUnie en neemt het even op voor de toch wel getergde lijstrekker van de ChristenUnie, Segers. Hij laat weten: “Rutte moet duidelijk maken of hij de ChristenUnie echt gechanteerd heeft.”

Die arme Segers toch, ik hoop dat hij niet stikt in zijn meloen. Een meloen die steeds groter en groter wordt. Hij lijkt er zelf ook helemaal geen zin in te hebben, in meloen. Zo is ook wel te lezen in zijn Facebook bericht:

 

Een Facebook bericht met de volgende strekking dus: ‘Ik wil het niet, niemand van mijn stemmers wil het, niemand in het land wil het, het is slecht voor Nederland, maar ik doe het toch want anders wordt Mark boos’. Een Facebookbericht met de strekking ’ik lust geen meloen’.

Gelukkig was daar Wiebes, die bij Zomergasten toch maar eens kwam uitleggen waarom het wel goed was voor het land. Na een paar onoverzichtelijke betogen, was daar uiteindelijk het antwoord. Een antwoord met, eveneens een onbevredigende, strekking: Nee, er is geen bewijs te vinden dat dit goed is voor het land, sterker nog er wordt door iedereen aangeraden om het niet te doen, maar ik ben ervan overtuigd dat dit goed is voor het land. Ironisch, vooral je ziet dat hij daarvoor aangaf niet de politicus wil zijn die het heeft over gevoel, maar over feiten, feiten en nog eens feiten. Maar ach, dat zal vast aan mij liggen.

En tot slot was er natuurlijk Pechtold. Pechtold die vindt dat het een prima maatregel is. Die weliswaar zegt dat het iets beter uitgelegd moest worden, maar die het een prima besluit vindt. Tja… Als Wiebes het in drie uur Zomergasten het al niet kan uitleggen, de kranten het in weken erover schrijven niet kunnen uitleggen, de economen en geleerden het niet kunnen uitleggen, dan wens ik hem heel veel succes.

Het doet me walgen. Ja, walgen de afschaffing van de dividendbelasting. Er zijn genoeg plekken waar geld heen kan en zou moeten gaan. Jongeren die hun stad uit worden gejaagd omdat er na de studie geen betaalbare woning meer te vinden is, er zijn te weinig handen aan de bedden voor de patiënten van de oh zo zorgzame maar overbezette verplegers, te weinig materiaal voor soldaten die hun leven in de strijd gooien voor de vrijheid van een ander. En als kers op mijn taart vol walging: de maatregelen van Slob tegen het lerarentekort.

Er is een lerarentekort in Nederland, zo ziet ook Slob. Hij heeft daarvoor een geniaal plan. Niet meer geld hoor! Wees niet bang! Geen structurele verlichting van de werkdruk hoor! Nee, wees niet bang! Nee hoor, het plan is namelijk om mensen die het het primair onderwijs zijn uitgegaan er weer in te krijgen. Dat zijn dus de mensen die door een gebrek aan erkenning en loon en een te hoge werkdruk zijn weggegaan. Kom op leraren, stel je niet aan en ga gewoon weer werken. Je zal wel gek zijn. Zoals al die mensen die eruit zijn gestapt ongetwijfeld weten, lesgeven en voor een klas staan is prachtig.  Zij zijn er echter destijds uitgestapt om een reden. Het gaat al jaren niet goed in het primair onderwijs en de beloning is onfatsoenlijk laag.

Is dit nou je geniale plan Slob? Is dit nou het doel van het huidige kabinet? Is dit nou de richting die we willen inslaan met ons land?

Nee, ik heb het opgegeven. Dit kabinet en deze minister maakt de keuze voor de buitenlandse aandeelhouders, de multinationals en de één procent. Zijn ze er wel voor de zeventien miljoen Nederlanders? Gaan ze wel aan de slag voor de inwoners van Nederland zoals een volksvertegenwoordiger betaamt? Of zitten ze er voor Unilever, Shell en tal van andere multinationals? Ik zou willen dat Nederland eens in actie komt. Want ik heb een overtuiging die niet alleen komt vanuit het gevoel. De overtuiging dat Nederland beter af is zonder dit kabinet. Misschien moeten we dat eens doen. Niet de dividendbelasting afschaffen, maar dit kabinet afzetten. Scheelt Segers ook weer, hij houdt immers niet van meloen. Scheelt Pechtold ook weer, hoeft hij niet te beginnen met een onmogelijke uitleg en hoeft Wiebes niet eens meer te proberen het uit te leggen.

 

Categorieën: Algemeen, Blog, Economie & arbeidsmarkt

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA