PvdA-congres

Twan op het congres

Zaterdag 16 juni was het dan zover. Het PvdA-congres in nieuwe stijl. Geen lange discussies over de koers van de PvdA, geen zurigheid en vooral erg veel gezelligheid. Het was bovendien het congres waar onze nieuwe voorzitter Twan Wilmes ons verhaal vertelde aan de PvdA’ers. Het verhaal van een nieuwe wind. Een wind met nieuwe energie waar activisme centraal staat. Een wind met nieuwe helden, die binnen en buiten de gemeenteraad zijn of haar mannetje staan. Het indrukwekkende verhaal van JS-raadsleden Mikal uit Den-Haag en Maren uit Maastricht over waarom ze politiek actief zijn geworden. En ook het verhaal van Bartele en Iris over wat zij willen bereiken in de politiek.

Het was ook het congres waar we een nieuw PvdA-bestuur kozen. Een PvdA-congres dat nu een JS’er rijker is. Kristina, we hebben er vertrouwen in dat jij het geweldig gaat doen!

Tot slot was het het congres van linkse samenwerking. Toon Geenen, oud JS-voorzitter diende succesvol een motie in die opriep tot een progressieve lijst voor de verkiezingen van de Eerste Kamer. Want met de gedeelde idealen van de drie partijen sta je samen sterker dan alleen.

 

Categorieën: Algemeen, Partij van de Arbeid

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA