Poten in de Moddertour

een tour langs bedrijven en maatschappelijke organisaties

De JS heeft dit jaar iets nieuws geïntroduceerd: de Poten in de Moddertour! Dit is een tour langs bedrijven en maatschappelijke organisaties om van elkaar te leren. De insteek is dat we met een groep JS’ers ten minste één keer per maand langs een bedrijf of een maatschappelijke organisatie gaan om bijvoorbeeld een rondleiding te krijgen, een presentatie over een bedrijf of een maatschappelijk initiatief te zien krijgen en/of met elkaar in gesprek te gaan over een belangrijk maatschappelijk thema of onze rol bij een bepaald initiatief.

Tot nu toe hebben we twee werkbezoeken gehad. Op vrijdag 21 oktober maakten we met onder meer vijf JS’ers en Tweede Kamerlid Henk Leenders een ‘reis door de voedselketen’, van primaire productie, via bewerking, verwerking en vermarkting tot de uiteindelijke distributie en verkoop. We bezochten een distributiecentrum, een bedrijf dat koelverse maaltijden, sauzen en soepen produceert en een familiebedrijf dat groenten teelt.

Fotoreportage 21 oktober

Op dinsdag 8 november bezochten we samen met andere politieke jongerenorganisaties (PJO’s) het bedrijf Interface. Interface is één van de meest duurzame bedrijven van Nederland en produceert tapijttegels. We kregen een rondleiding langs verschillende productiehallen en gingen met elkaar in gesprek over het thema duurzame economie en over wat politieke jongerenorganisaties kunnen bijdragen aan het bewerkstelligen van een volledige duurzame economie.

Wat zo mooi is aan de Poten in de Moddertour is dat alle betrokkenen enthousiast zijn over de tour. Bedrijven en maatschappelijke organisaties die we bezoeken, krijgen nieuwe inzichten van ons die zij kunnen meenemen bij toekomstige innovaties, bestuursleden van PJO’s krijgen nieuwe ideeën voor politieke acties en de leden die met ons meegaan, leren op hun beurt ontzettend veel over een bepaald thema doordat zij zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat. De komende tijd zullen we de tour vervolgen, waarbij het doel is om zoveel mogelijk JS’ers de kans te geven om een keer mee te gaan. Stay tuned!

Categorieën: Activiteiten

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA