Politieke jongeren hekelen advies Schnabel

Els Borstbeeld

Vandaag is bekend geworden dat de commissie-Schnabel adviseert de wetgeving omtrent euthanasie niet uit te breiden. De jongerenorganisaties van de politieke partijen VVD, PvdA, D66 en GroenLinks en de jongerenorganisatie van de NVVE reageren teleurgesteld. “Dit advies is een tegenslag in de strijd voor de zelfbeschikking”, laten de jongeren weten.

“Het legaliseren van hulp bij zelfdoding bij een voltooid levenseinde is een grote stap om zeggenschap over je eigen leven te krijgen. Niet de overheid, maar mensen zelf gaan immers over hun eigen leven en dood. Juist nu, met een seculiere coalitie, is het tijd om deze stap te zetten”, vinden de woordvoerders van de politieke jongerenorganisaties.

De jongerenverenigingen JOVD (VVD), Jonge Socialisten in de PvdA, Jonge Democraten (JD), DWARS (GroenLinks) en NVVE (Nederlandse Vereniging Vrijwillig Levenseinde) maken zich al langer hard voor ruimere wetgeving omtrent het zelfgekozen levenseinde. In januari boden zij een beeld van Els Borst aan aan de minister van Volksgezondheid om het euthanasiedebat levend te houden.

Categorieën: Zorg

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA