Oud-JS voorzitter Michiel Emmelkamp op nr. 4 Europese PvdA-lijst!

michiel_op_de_markt

Gisteren is Michiel Emmelkamps vierde plek op de lijst voor het Europees Parlement door het Congres van de PvdA vastgesteld. De Jonge Socialisten zijn daar enorm tevreden mee en kijken uit naar zijn campagne!

Noorderling en oud-JS voorzitter Michiel Emmelkamp is gisteren op de vierde plaats van de PvdA lijst voor het Europees Parlement gezet door het PvdA Congres. Job Cohen, de voorzitter van de kandidaatstellingscommissie, sprak lovende woorden over hem en vervolgens stelde het PvdA Congres zijn plek op de lijst per acclamatie vast. De Jonge Socialisten zijn daar erg blij mee!

Michiel wil, als hij verkozen wordt, altijd weten wat zijn achterban van de beslissingen die er genomen worden vindt. Daarom richt hij een ‘parlement van honderd’ op, waarin honderd jongeren zitten waarmee hij tweemaal per jaar alle beslissingen doorneemt en om feedback vraagt. Op die manier wordt het Europees Parlement in ieder geval een beetje democratischer!
Verder staat de Europese jeugdwerkloosheid hoog op zijn prioriteitenlijstje. Kijk op Emmelkamps websiteEuropavanonderop.nl als je meer wilt weten!

Naast Michiel is er nog een JS’er die gisteren een positie binnen de PvdA heeft verworven. Randy Martens, oud-raadslid uit Groningen, zit vanaf nu bij Hans Spekman in het Partijbestuur. Al met al een mooie uitslag voor de JS dus!

Categorieën: Campagne, Internationale Politiek, Partij van de Arbeid

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA