Onze prioriteiten voor het PvdA-congres!

Congresspeech

Waar gaan we zaterdag voor knokken op het PvdA-congres? Hier een kort overzichtje van onze belangrijkste doelen.

1. Van Waarde

We hebben een motie ingediend om onze idealen uit het Van Waarde-rapport vaker te laten terug komen in de Tweede Kamer en tegelijkertijd dit rapport centraal te stellen in zowel het verkiezingsprogramma als de kandidatenlijst. Veertig afdelingen steunden onze motie, maar het partijbestuur wijst het af. Dit belooft dus nog een spannende stemming te worden.

2. Stembusakkoord

Dinsdagavond maakte Nieuwsuur een mooie reportage over onze motie om tot een Stembusakkoord met de SP en GroenLinks te komen. Het partijbestuur wil deze motie overnemen. Heb je het gemist, kijk het dan hier nog even terug:

3. Budgetpolis

Eind 2015 hebben we hard campagne gevoerd tegen de schadelijke en misleidende budgetpolissen via www.on-zekur.nl. We hebben hier een rechtzaak met Zekur over gevoerd en we proberen nu om budgetpolissen afgeschaft te krijgen. Ook hiervoor hebben we een motie ingediend die het partijbestuur wil overnemen.

4. Anne de Rooij in het partijbestuur

We zijn heel blij dat Anne de Rooij (1990) voorgedragen is als Algemeen bestuurslid voor het landelijk partijbestuur van de PvdA. Anne heeft een duidelijke agenda: meer diversiteit binnen de PvdA. De kandidaatstellingscommissie schreef over haar: “Anne is een vlotte, jonge en intelligente vrouw met een duidelijke agenda: diversiteit. Ze heeft praktische ideeën om diversiteit beter op de agenda te krijgen en heeft een ‘handen-uit-de-mouwen-mentaliteit’ om daar ook actief aan bij te dragen binnen en buiten de partij.”

Categorieën: Algemeen, Partij van de Arbeid

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA