(Nieuwe) ledendagen

Een blog door Yannick over de ledendag van de PvdA en onze eigen nieuwe ledendag

Vorige week zijn we goed begonnen in Den Haag op de Ledendag van de PvdA. Met meer dan vijfhonderd bezoekers en vijftien nieuwe JS leden kunnen we terugkijken op een geslaagde dag.

Op de nieuwe ledendag van de Jonge Socialisten waren 23 mensen aanwezig. De dag verliep vlekkeloos, althans bijna vlekkeloos. We verzamelden met zijn allen op Den Haag Centraal en om kwart voor 3 liepen we met bijna iedereen richting het Binnenhof. Twan was gelukkig zo aardig om de leden met vertraging op te wachten om vervolgens bij ons aan te sluiten. Bij de beveiliging werd iedereen zo goed als uitgekleed om vervolgens de mooie ‘bezoeker’-sticker in ontvangst te nemen. Nadat het bij de garderobe voor iedereen duidelijk was dat je de code van je kluis goed moet onthouden werden we begeleid door Sjoerd Kuiper naar de (nieuwe) fractiekamer van de PvdA.

In de nieuwe fractiekamer Beeld: Araik Gingnagel

Daar werd al snel duidelijk dat er een probleem was bij de beveiliging. Er werd ons als groep gevraagd of we een zwarte sporttas hadden laten liggen en in alle onschuld gaven we aan dat geen van allen een zwarte sporttas bij zich had. Nadat de camerabeelden bekeken waren werd het toch echt duidelijk dat de tas bij onze groep hoorde. Oeps. Blijkbaar toch iemand van ons.  De Explosieven Opruimingsdienst hoefde gelukkig niet in actie te komen. Eind goed al goed. Tijdens de presentatie aan de nieuwe leden over de Jonge Socialisten werd degene die zijn tas was vergeten nog even meegenomen om een paar vragen van de politie te beantwoorden. Ik heb mijn presentatie toen maar vervolgd met de mededeling dat het zeker niet gebruikelijk is dat leden worden meegenomen door de Explosieven Opruimingsdienst. Gelukkig zagen we hem na een aantal minuten weer terug.

Tweede Kamerlid Kirsten van de Hul kwam ook even langs. Beeld: Kirsten van den Hul

Er was ook een spreker/gast op onze nieuwe ledendag. Niemand minder dan Lodewijk Asscher!

Helaas kon hij minder lang bij ons zijn dan gepland dus zaten we met een gat in het programma. Onze eigen voorzitter (Lieke Kuiper) was de reddende engel van de dag want zij regelde in haar uppie dat Kirsten van den Hul nog langs kon komen.

Categorieën: Activiteiten, Blog, Partij van de Arbeid

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA