NEE tegen CETA

photo_5936094340575246726_w

NEE TEGEN CETA

Morgen stemt de Eerste Kamer over CETA, een handelsakkoord tussen de Europese Unie en Canada. Gisteren heeft de Eerste kamerfractie van de PvdA aangekondigd hier voor te gaan stemmen en dat betreuren wij.

Door dit verdrag wordt er een apart arbitragehof opgericht waar bedrijven overheden kunnen aanklagen wanneer zij wetten invoeren die hun winstgevendheid bellemmeren. Hierdoor wordt het democratische recht van landen om hun eigen wetten te bepalen dus potentieel ingeperkt, en kunnen Canadese bedrijven hogere Europese standaarden voor productie en duurzaamheid aanvechten. Verder vinden wij de garanties die het verdrag stelt om milieu en arbeidsvoorwaarden te waarborgen niet bindend genoeg. De Europese markt dreigt hierdoor slachtoffer te worden van goedkopere en onveiligere producten die de Nederlandse boeren en consumenten benadelen.

Samen met de milieubeweging en de vakbonden roepen de Jonge Socialisten de Eerste Kamerfractie van de PvdA daarom op: Stem tegen CETA!

Daarnaast ondertekenen wij ook de open brief ‘PvdA’ers tegen CETA’ en hopen dat zoveel mogelijk leden dit ook doen. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeqHAlb6fQf-QeAER7xDs_pSA0DnY0c0stK7zUwFmbD1ypNxg/viewform

Categorieën: Uncategorized

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA