Motivatiebrief internationaal secretaris online

rewqreq

Voor het Najaarscongres op 23 en 24 november in Zwolle stond een vacature open voor het Landelijk Bestuur. De termijn van onze huidige internationaal secretaris ad interim Merel liep ten einde. Daarom konden leden zich kandideren voor de functie van internationaal secretaris om het bestuursjaar af te maken.

Op deze vacature is één reactie binnengekomen. Namelijk van Nino de Lange. Lees hieronder zijn motivatiebrief:

Motivatiebrief Internationaal Secretaris – Nino de Lange

Beste JS’ers

Graag solliciteer ik voor de vacature Internationaal secretaris bij de Jonge Socialisten. Het lijkt mij een enorme mooie uitdaging waar ik zowel professioneel, met mijn achtergrond bij het ministerie van buitenlandse zaken, als persoonlijk, door mijn affiniteit met de sociaaldemocratie, goed invulling aan kan geven. Graag overtuig ik jullie hiervan in deze brief.

Het werken in een internationale omgeving heeft mij altijd enorm gedreven. Zo heb ik tijdens mijn studie stagegelopen op de permanente vertegenwoordiging van het koninkrijk der Nederlanden in Genève waar ik onder meer verantwoordelijk was voor het onderhouden van een breed internationaal netwerk van diplomaten afkomstig uit landen van over de hele wereld. Hier heb ik het nodige geleerd over de praktijk van diplomatie en heb ik veel ervaring opgedaan met het werken aan internationaalbeleid dat breed gedragen wordt. Dit deden we vaak in Europees verband waardoor ik de realiteit van diplomatie tussen de lidstaten ook uitgebreid heb meegekregen. Ook heb ik er persoonlijk veel goede contacten aan overgehouden. Het is mede hierdoor dat ik denk mij goed nuttig te kunnen maken voor de JS bij de YES en IUSY.

Medio 2017 ben ik lid geworden van de PvdA en de JS. Dit heb ik gedaan omdat het sociaaldemocratische gedachtegoed het best aansluit bij mijn persoonlijke overtuigingen. Na me een tijd op mijn studie, bestuurskunde, te hebben gefocust ben ik uiteindelijk als secretaris in het Brabantbestuur echt aan de slag gegaan actief bij te dragen aan de JS. Mijn medebestuursleden, stuk voor stuk kwalitatief heel sterk als zij zijn, hebben mij enorm veel vertrouwen gegeven in de JS als organisatie. We hadden als bestuur grote ambitie en hier hebben we als team met veel inzet vorm aan gegeven. Ik heb met veel plezier bijgedragen hieraan maar ik merkte ook dat ik een beetje uit mijn element was. Ik was niet bijzonder goed bekend met Brabant en haar politieke behoeften en ik betrapte me er geregeld op dat ik het liefst iets bij zou dragen dat Brabant overstijgt en veelal een internationaal karakter heeft. Daarom heb ik mij opgegeven voor de werkgroep internationaal. Hier proberen we momenteel een evenement te plannen over Turkije en de NAVO en zijn we plannen aan het maken voor een eventuele reis naar de VN en WTO in Genève. Met het vertrek van Merel zou ik dit werk graag voortzetten als internationaal secretaris en dat erg graag nog verder uitbreiden.

Ik ben de eerste anderhalve maand nog druk met mijn studie. Hierin zie ik echter wel voldoende tijd vrij om mij goed te kunnen committeren aan de bovengenoemde activiteiten. Vanaf 2020 heb ik veel tijd vrij om mij nog beter in te kunnen zetten voor de JS internationaal dit zou ik dan ook met heel veel plezier doen. Ik hoop daarom dat ik op jullie steun kan rekenen en ik ben altijd bereikbaar voor eventuele vragen die jullie kunnen stellen door te mailen naar ninodelange007@gmail.com.

Met vriendelijke groet,

Nino de Lange

 

De verkiezing voor internationaal secretaris zal plaatsvinden op het Najaarscongres in Zwolle op 23 en 24 november. Lees voor de verdere procedures omtrent de verkiezingen de Tweede Congreskrant.

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA