Meld je aan voor het Voorjaarscongres!

citroen

Kom in het weekend van 14 en 15 juni naar het Voorjaarscongres in Utrecht, samen met Hans Spekman, Thijs Niemantsverdriet, Arjan Vliegenthart en Jeroen Dijsselbloem! Meld je aan!

Het Voorjaarscongres van de Jonge Socialisten in de PvdA belooft een spetterende bijeenkomst te worden, dus zorg dat je er bij bent! Op 14 en 15 juni komen JS’ers uit heel het land samen in Utrecht om de politieke koers van de JS vast te leggen. Het thema van dit Congres is: Idealen!

In deze Tweede Congreskrant kun je vinden over welke voorstellen er gediscussieerd gaat worden op het Congres.

We houden ons niet alleen met beginselen bezig, maar er wordt ook een nieuw Landelijk Bestuur verkozen en er zijn maarliefst twee voorzitterskandidaten: Bart van Bruggen en Sahar Shirzad! Verder komen er interessante gasten spreken, organiseren we workshops en op zaterdagavond gaan we los bij het Congresfeest!
Meld je hier dus alvast aan als je het Voorjaarscongres niet wilt missen.

Programma
Het belooft een leuk en interessant Congres te worden, kijk maar wie er komt spreken!

Op zaterdag trappen we af met de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, die ons verwelkomt in zijn stad. Jeroen Dijsselbloem, zal ons uitleggen hoe hij zijn idealen probeert te verwezenlijken als minister van Financiën. De directrice van het wetenschappelijk bureau van de PvdA, Monika Sie Dhian Ho, zal ons een workshop geven over wat voor beginselen van waarde zijn. Adriaan van Veldhuizen, ook van de Wiardi Beckman Stichting, geeft een workshop sociaal-democratie voor beginners.

Op zondag komt Thijs Niemantsverdriet, verslaggever bij NRC Handelsblad, een korte lezing houden. De vicevoorzitter van FNV, Ruud Kuin, geeft ons uitleg hoe je je idealen omzet in praktijk, maar dan buiten de PvdA. En Arjan Vliegenthart, de ideoloog van de SP, gaat ons uitleggen wat wij allemaal verkeerd denken en doen. Ad Melkert komt uitleg geven over wat de PvdA in Europa zou moeten doen en tussendoor beklimmen we de Domtoren. Partijvoorzitter Hans Spekman geeft een speech en we sluiten het Congres af met een borrel met Jet Bussemaker!

Locaties
Het plenaire gedeelte van het Voorjaarscongres vindt plaats in het Centraal Museum, in de binnenstad van Utrecht. In verschillende groepen eten we vervolgens ’s avonds. Daarna kun je je opfrissen in Hotel Mitland, om daarop de avond lang door te feesten in Aperitivo!

Congresstukken
Bekijk hier de Tweede Congreskrant en lees alle voorstellen!

We gaan er een ontzettend tof Congres van maken! Zorg dat je het niet mist en meld je aan!

Tot op 14 en 15 juni!

Categorieën: Activiteiten, Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA