Meet the JS-kandidaten #2

4 vragen aan Roos Hofstra uit Utrecht

Kandidaten GR22-17

Meer dan 100 JS’ers door heel Nederland zijn deze gemeenteraadsverkiezingen kandidaat-raadslid voor de PvdA. Van Gouda tot Groningen en van Zwolle tot Arnhem. In deze campagnetijd stellen we een aantal van deze kandidaten aan jullie voor met vier vragen. Vandaag is het de beurt aan Roos Hofstra, nummer 13 voor de PvdA Utrecht.

Wat is het allermooiste aan je gemeente?

Er is zo veel te doen in Utrecht: naar concerten in Tivoli, films kijken bij de filmhuizen of bioscopen, musea bezoeken, winkelen of naar het terras. We got it all. Het fijne daarbij in Utrecht is dat je in zo’n grote stad woont midden in Nederland, maar het toch heel gemoedelijk voelt en je overal zo met de fiets kan komen. Daarom hou ik van Utrecht.

Wat kan er echt nog beter?

Utrecht is niet meer voor iedereen. Er zijn veel te weinig betaalbare woningen, waardoor niet iedereen in de stad kan blijven of komen wonen. Daarnaast moet iedereen die er woont zich veilig voelen. Onze nieuwe burgemeester is druk bezig om straatintimidatie tegen te gaan en daar ben ik heel blij mee, want dit is echt een probleem in Utrecht. Dat moet anders, zodat iedereen zich thuis en veilig voelt.

Wat wil jij voor je gemeente betekenen?

Ik ben lid geworden van PvdA omdat wij opkomen voor iedereen en net wat meer voor degenen die dat harder nodig hebben. Ik wil de raad in en jongeren een stem geven, zij verdienen het om goed vertegenwoordigd te worden. De woningnood en klimaatcrisis vragen om concrete actie, zeker voor deze generatie. Dit wil ik doen zonder de belangen van andere groepen die het ook moeilijk hebben te vergeten.

Wat wil jij meegeven aan jongeren die gaan stemmen voor de gemeenteraad?

Toen ik net begon met mijn studie was ik niet echt bezig met of ik na mijn studie hier een huis kon vinden: ik had net een kamer en dat was voor toen fantastisch. Maar je stem nu is voor de komende vier jaar. Ik wil jongeren meegeven om te kijken naar de toekomst: de bouw van studentenkamers en starterswoningen moeten nu worden ingezet, als jij na je studie een plek wil in de stad. Probeer door de mooie verkiezingspraatjes heen te kijken, om te zien wie zich hier echt voor inzet. Kleine tip: kijk naar de PvdA 😉

Categorieën: Blog, Campagne

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA