Meet the JS-kandidaten #3

4 vragen aan Geert Noordzij uit Amsterdam

IMG-20220120-WA0017

Meer dan 100 JS’ers door heel Nederland zijn deze gemeenteraadsverkiezingen kandidaat-raadslid voor de PvdA. Van Gouda tot Groningen en van Zwolle tot Arnhem. In deze campagnetijd stellen we een aantal van deze kandidaten aan jullie voor met vier vragen. Vandaag is het de beurt aan Geert Noordzij, nummer 11 voor de PvdA Amsterdam.

Wat is het allermooiste aan je gemeente?

Het mooiste aan mijn gemeente is dat Amsterdam een plek is waar je de vrijheid krijgt om jezelf te zijn, en dat mag vieren. De stad waarin je je eigen identiteit nooit hoeft te verbergen. Omdat we met zijn allen, altijd om je heen zullen staan. Amsterdam is een stad met een sociale en progressieve gedachte. Een gedachte die hoop geeft voor een toekomst waarin wie je bent nooit bepaalt hoeveel kansen je voor het grijpen hebt of hoe goed het met je gaat. 

Wat kan er echt nog beter?

Deze vrijheden en kansen voor iedereen mogelijk maken. Dat is op dit moment niet het geval. Ontzettend veel Amsterdammers zijn weggejaagd door liberaal woonbeleid waarbij winst belangrijker is dan een fijn en betaalbaar huis. De klimaatcrisis kunnen we rechtvaardig bestrijden, maar de hyperfocus op korte termijn winst zit hiervoor continue in de weg. Haat vanwege je genderidentiteit of seksuele geaardheid is nog steeds iets wat mensen meemaken wanneer je er open voor uitkomt. 

Wat wil jij voor je gemeente betekenen?

Ik wil de problemen die er spelen direct en sociaal aanpakken. Het mooie is ook dat dat kan!  Door de huisjesmelkers aan te pakken, woningen van mensen die in energiearmoede leven te isoleren, en homohaat op school en op straat te bestrijden.  

Wat wil jij meegeven aan jongeren die gaan stemmen voor de gemeenteraad?

Stem! Stem om ongelijkheid tegen te gaan. Stem uit solidariteit. Stem voor de toekomst. Stem voor een goede woning voor iedereen. Stem voor de jongeren. Stem voor Amsterdam. Stem 16 maart, en stem PvdA!

Categorieën: Blog, Campagne

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA