Manifestatie tegen jeugdwerkloosheid groot succes

De laatste dagen van de campagne kregen we hulp van 35 jongeren uit twaalf Europese landen. Een van de activiteiten was de manifestatie tegen jeugdwerkloosheid afgelopen dinsdag om aandacht te vragen voor de jeugdwerkloosheid in heel Europa. De manifestatie was een groot succes en heeft zelfs de Amerikaanse pers gehaald:

“Since Rutte came to power, unemployment has increased by 100,000, including a majority of youths. We consider this a major problem,” said Jauke Lodder of the Labor Party’s youth wing.

De jeugdwerkloosheid is het hoogst in Spanje (55%) en in heel Europa 22.6%. Diederik Samsom, Jetta Klijnsma en Mariette Hamer gingen op het Plein in gesprek met deze jongeren. Al eerder presenteerden zij het actieplan Jeugdwerkloosheid. Volgens dit plan moeten werkloze jongeren na drie maanden een baan, stage of leerwerkplek aangeboden krijgen. De JS is blij dat jeugdwerkloosheid nu op de agenda staat en hoopt dat het nieuwe kabinet er alles aan zal doen om het probleem aan te pakken.

Categorieën: Campagne, Jeugdwerkloosheid

Op de hoogte blijven van de JS?

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van onze politieke acties en activiteiten.


Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA