Linkse Toekomst: Oriënteren op de Gemeenteraad

Een klas georganiseerd door de PvdA en de JS

Linkse Toekomst - Website

Linkse Toekomst: Oriënteren op de Gemeenteraad

 

Heb jij (politieke) ambitie? Mooi! Samen met de PvdA organiseert de JS het klasje ‘Linkse Toekomst: Oriënteren op de Gemeenteraad’ voor iedereen die nadenkt over het raadslidmaatschap. Geen ervaring? Geen punt! In een reeks van 4 bijeenkomsten leren we samen over de ins- en outs van het raadslidmaatschap. Doe je mee? Schrijf je dan snel in onderaan deze pagina. Omdat het aantal plekken beperkt is, vragen we van iedere deelnemer dat je bij alle bijeenkomsten (digitaal) aanwezig kunt zijn. We proberen, afhankelijk van de actuele corona maatregelen, de laatste bijeenkomst fysiek te organiseren op een centrale locatie in Nederland.

Het programma van het klasje ziet er als volgt uit:

  • 2 november (19:00-21:30): Oriënteren op de gemeenteraad. Wat doen ze wel, wat doen ze niet? – We gaan speeddaten met jonge gemeenteraadsleden uit heel Nederland, en proberen een beeld te krijgen van het dagelijks reilen en zijlen van de gemeenteraad. Hoe ziet het raadslidmaatschap eruit?
  • 16 november (19:00-21:30): Links-progressief idealisme in de gemeenteraad. – We gaan inhoudelijk aan de slag met het sociaaldemocratisch gedachtegoed. Samen kijken we naar de verschillende thema’s waarop je als jonge politicus lokaal écht verschil kunt maken.
  • 30 november (19:00-21:30): Skills night. Debatteren, lobbyen, netwerken. – Welke vaardigheden heeft ieder raadslid nodig? Samen ontdekken we waar je als jongere in de politiek je kracht uit kunt halen.
  • 14 december (19:00-21:30): Jongeren in de gemeenteraad: ‘waarom ik?’ – Tijdens de slotbijeenkomst zoeken we naar ons eigen verhaal. Waarom wil ik de gemeenteraad in? En waarom zou de gemeenteraad mij moeten willen? We werken aan ons eigen verhaal, doelstellingen, en ons zelfvertrouwen.

Tags: , , ,

Categorieën: Activiteiten, Partij van de Arbeid

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA